Donacije

Našim konjem lahko pomagate z nakazilom na transakcijski račun, preko sms donacij ali nakazilom na paypal. Vsak prispevek je dobrodošel in bo uporabljen izključno za normalno delovanje v RC Petra, oskrbo konj in splošno dobrobit živali.

SI56 1010 0005 0589 375

Račun je odprt pri Banki Koper (BIC: BAKOSI2XXXX).

SMS donacije na 1919 s ključno besedo KONJI5

paypal: admin@dzk.si

Donacije lahko pošljete tudi po pošti na sedež društva ali pa prinesete osebno v rehabilitacijski center Petra, kjer vas bodo pozdravili tudi naši rešenčki.

Poleg finančnih donacij sprejemamo tudi staro konjsko opremo, seno, suh kruh in preostalo hrano, zdravila in podobne materialne dobrine, s katerimi lahko na kakršen koli način pomagamo rešenim konjem.

Donacije za pravne osebe

Donacija se ne obravnava kot davčno priznan odhodek, pač pa se pri donatorju (samostojnem podjetniku ali gospodarski družbi) donirana sredstva lahko upoštevajo kot davčna olajšava.  V ta namen društvo in donator skleneta pogodbeno razmerje, s katerim se donator zaveže društvu nakazati pomoč v denarju ali materialnih dobrinah. Po izdaji donatorske pogodbe se donatorju izstavi potrdilo o donaciji, s katerim se donatorju potrdi prejem. Društvo donatorja avtomatsko včlani v klub Zlata griva.

Pogodbo o donatorstvu lahko najdete med datotekami.