Alya med našimi konji

Med slovenskimi estradniki je veliko ljubiteljev živali. V veliki večini obožujejo pse in mačke, še kakšnega papagaja ali kanarčka, pa se seznam skoraj konča. Nekaj med njimi pa je tudi takih, ki imajo ali obožujejo velike živali. Ena takšnih je pevka Alya, njena velika ljubezen pa so konji. Tudi doma ima konja, z veseljem pa se je odzvala našemu povabilu in obiskala rešene konje društva za zaščito konj  Velenje v RC Petra v Orovi vasi pri Polzeli. Skupaj smo naredili obhod okoli vseh rešenčkov in Alya je z zanimanjem poslušala njihove žalostne življenske zgodbe. Kar nekako ni mogla verjeti, da morajo te prekrasne živali, v svojem življenju, prestajati toliko gorja in trpljenja. Da so nekateri umirali od lakote, da so drugi umirali od žeje, da so bili pretepeni, da so jih ljudje mučili na takšne in drugačne načine. Alya, si tega nikakor ni mogla predstavljati, saj ponosno in z veseljem, v vsakem trenutku prostega časa, poskrbi za svoje konjičke.

Alyi sta bila še posebej všeč mala pikasta ponija Flicka in Fokker. Njuna žalostna življenska zgodba ji je segla do srca in kar ni se mogla ločiti od njiju. S svojim milim karakterjem jo je očarala kobilica Klara, v srce ji je sedla tudi naša »stara mama« Dora. Prekrasen žrebec Lord pa jo je s svojim ljubčkanjem od srca nasmejal.

Še toliko bolj veseli smo bili, ker se je odločila s svojim imenom medijsko podpreti društvo in našo trenutno akcijo  »Trije evri«, s katero zbiramo denar za nabavo krme za konje za zimo. Slogan akcije je:«Darovati 3€ za eno kocko sena, to ne more ogroziti nobenega osebnega, družinskega, podjetniškega ali obrtniškega računa. Konjem pa to veliko pomeni!” V letošnjem letu nam je v društvu sicer uspelo pridelati že nekaj svojega sena, vendar ga je še premalo, da bi ga bilo dovolj za vso zimo in za vse konje. S to akcijo pa poskušamo zbrati dovolj denarja, da nabavimo zadostno količino krme za zimo še v času ugodnih cen.

Alya si je ogledala tudi koliko in kaj smo že naredili ter kaj vse naš še čaka, da bo RC Petra takšen, da bo rešenim konjem nudil dovolj udobja in prijetno okolje, kjer bodo lahko v miru okrevali po fizičnih in psihičnih ranah. Vsekakor naj bi bil po končanju center prijeten tudi vsem obiskovalcem, hkrati pa naj bi se sčasoma začel tudi sam financirati. Sedaj je namreč še vedno odvisen od dobre volje posameznikov, donatorjev in sponzorjev, ki jim ni vseeno za te prekrasne živali.

V veliko veselje pa je bil Alyi tudi naš redni gost in trener naših mladih konj, g. Boris Sušec, ki ga v konjeniških vrstah bolj poznamo kot slovenskega šepetalca konjem. Čeprav se ji je mudilo, si je vseeno vzela še nekaj časa za klepet in izmenjavo mnenj z njim.

In kaj pravi Alya o društvu in naših konjih?

Rada bi čestitala Nataliji in njenim pomočnikom, resnično imate veliko srce in to konji res dobro občutijo. Po dejanju se pozna veličina človeka! Vsa čast!

Alya se nam je odločila pomagati. Postala je medijska botra Flicki in Fokkerju, s svojim medijskim sijajem bo po svojih močeh pomagala našim konjem. Nova zvezda je zasijala nad našimi konji, ki jih bo pomagala čuvati. Hvala Alya!

Pomagajte tudi vi. Na TRR društva za zaščito konj Velenje SI56 1010 0005 0589 375 lahko nakažete finančna sredstva za pomoč njim, ki so bili poslani na konjski odpad in so imeli to srečo, da so se lahko ponovno rodili in zaživeli. 

tn1 tn2 tn4 tn5 tn7 tn8

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.