Kaj bomo letos še delali?

Prva faza: postavitev 5 novih boksovPrva faza: postavitev 5 novih boksovPopravilo in ureditev notranjih boksovPopravilo in ureditev notranjih boksov

Kot ste gotovo prebrali, smo že 5. januarja pričeli in v veliki večini tudi dokončali prvo fazo projekta postavitve dodatnih boksov v našem RC “Petra” v Orovi vasi. Prvih pet stanovalcev je tako že v njih, trenutno pa z materialom, ki nam je še ostal popravljamo bokse v hlevih, ki so bili popravil že nujno potrebni. Tako smo že odstranili lesene pregrade in namestili mreže, s čemer smo hlev naredili svetlejši in bolj prijeten. Danes se popravljajo jasli, popraviti moramo še vsa vrata, pa tudi vodovod. Urejamo tudi boks za žrebca, trenutno bo samo eden, saj več prostora za žrebce nimamo.

Od tu dalje bomo gradili 6 novih boksovOd tu dalje bomo gradili 6 novih boksov

Pripravljamo pa se tudi na drugo fazo projekta, za katerega moramo še zbrati finančna in materialna sredstva, in sicer postavitev dodatnih 6 zunanjih boksov. Na tistem delu dva boksa že stojita v njih pa domujeta Fokker in Flicka. Z drugim delom projekta bomo tako zaključili tudi izgradnjo boksov. Vsega skupaj bomo tako lahko sprejeli 20-22 konj.

Kaj torej potrebujemo za drugo fazo projekta? Vsekakor finančna sredstva v višini cca 1500 evrov za potrebno nabavo materiala, zelo veseli bi bili opečnih zidakov (lahko so tudi rabljeni) ali hlevita, materiala za izolacijo ( stiropor), žebljev, vijakov,  letev za streho, kritine, desk, stebrov za ograje … Prostovoljci za delo so pripravljeni, komaj čakajo, da bomo lahko dokončno uredili dovolj boksov za konje.

Prvi stanovalci se v novih boksih odlično počutijoPrvi stanovalci se v novih boksih odlično

Pomagajte nam, da bomo lahko pomagali njim. S skupnimi močmi lahko naredimo ogromno. Z vašo in našo pomočjo RC “Petra” dobiva končno podobo. Želimo si, da bi se tako konji, kot vi, ki nas obiskujete in nas boste obiskali, dobro počutili v prijetnem in urejenem okolju. Tako si bodo tudi rešeni konji hitreje opomogli in lažje našli nove tople in ljubeče domove.

 

Tretji projekt letošnjega plana je ureditev delavnice in skladišča za krmila ter skupnega prostora za prostovoljce in obiskovalce. Za ta del smo pridobili že skoraj ves material, manjka nam samo še lepilo za ploščice.

Četrti del plana je ureditev dežurne sobe za oskrbnika in pisarne. Oba prostora nujno potrebujemo, saj večkrat dobimo breje kobile pri katerih ne vemo, kdaj bodo kotile, zato je potrebno tudi nočno dežurstvo. Pisarna pa je potrebna tudi zaradi tega, da se lahko z obiskovalci, donatorji, sponzorji in potencialnimi posvojitelji v miru pogovorimo. Nekaj materiala za ta del imamo že obljubljenega, nekaj ga bomo še potrebovali. Ko bo čas za to, vas bomo obvestili, da nam boste lahko pomagali po svojih močeh.

Peti del plana pa je ureditev okolice hleva. V ta namen nam je podjetje  Oblak.si darovalo 100 m2 tlakovcev, podjetje Ekoplan A d.o.o. pa 5 tovornjakov peska. Tako je tudi ta del investicije pokrit.

Čeprav se nam je v začetku zdelo, da vsega, kar smo si želeli narediti ne bomo mogli izpeljati, se nam sedaj naši letošnji načrti ne zdijo več neizvedljivi. Vemo, da za nami stojijo ljudje, ki si prav tako kot mi želijo, da bi se tudi za te prekrasne živali končno uredil center, kjer bo še kateri, ki mu je bila namenjena smrt, dobil možnost in priložnost za novo življenje, center kjer bodo po odvzemu lahko v miru okrevali in počakali na topel dom ter prijaznega in ljubečega lastnika.

Bodite del tega tudi vi. Pomagajte po svojih močeh, pomagajte nam zbirati material, orodje, finančna sredstva, hrano, nastilj, …Vsi skupaj smo ena velika družina, ki ve, kakšna je njena pot, njen cilj in kjer vsi delamo za dobro nemočnih in obsojenih na smrt. Naj imajo vsaj nekateri izmed njih možnost ponovnega rojstva in lepšega ter boljšega življenja.

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.