Prva akcija v letu 2013

Leto se je šele komaj začelo, mi pa smo že z vso vnemo zaštartali vanj. 5. januarja smo tako imeli že prvo letošnjo akcijo, postavljali smo 5 novih boksov za naše konjičke. Da smo lahko začeli uresničevati prvi del letošnjega plana, se moramo zahvaliti g. JOSIP IVANČIĆ s.p., ki nam je daroval odpadne opečne zidake, da smo lahko naredili tlake v boksih, podjetju Ekoplan A d.o.o., ki nam je darovalo 5 tovornjakov peska, podjetju Hlevska oprema Štern, ki so nam darovali 5 napajalnikov za zunanje bokse, M.D.H. Dejan Hribar s.p. , ki nam je za polovično ceno uredil nakup stiroporja, saj so vsi boksi toplotno izolirani. Prav tako se zahvaljujemo podjetju VEL VAR, D.O.O., kjer so nam za notranji boks zvarili vrata. Za nakup lesa, vijakov, žebljev, tečajev zapiral, .. pa se zahvaljujemo vsem vam, ki ste darovali finančna sredstva ter nam tako pomagali, da smo lahko prvi del projekta ureditve hlevov speljali do konca. Prav tako se zahvaljujemo podjetju  Ograje Kočevar , ki so za našo psičko Twiggy darovali ograje, da ji bomo lahko postavili boks. Več kot odlično hišico zanjo pa je darovala Optika Anja.

Akcija je bila resnično uspešna. Prvi stanovalci so že v novih boksih, počutijo se odlično, saj ležijo v žagovini podjetja ADOS Nastilj za konje – Slovenj Gradec, Slovenia in slami podjetja Vodnik-nastilj.eu . Čakajo le še, da jim pred boksi naredimo izpuste. Tako se bodo počutili še bolje, bolj svobodno in bodo srečnejši. Na ta del pa bodo morali še malo počakati, da zberemo dovolj sredstev za nakup lesa.

Hvala tudi vsem prostovoljcem,  ki ste ta dan delali z vso vnemo in niste odnehali niti, ko nas je že lovila tema. S skupnimi močmi nam je tako uspelo narediti spet nekaj dobrega za rešene konje, za njihovo boljše počutje, za nekatere začasni, za druge tudi stalni dom.

Hvala vsem vam, ki ste z nami, ko vas potrebujemo, ki nam pomagate, nam stojite ob strani in vam ni žal darovati za ta prelepa bitja.

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.