Tokrat pomagamo ponijem iz poplavljenega Dupleka

Mati narava nam je tokrat pokazala, da z njo ni igre in da ne pozna usmiljenja. Poleti nas je presenetila in prizadela suša, sedaj jeseni, nam je poslala poplave. Na tako hudo naravno katastrofo nismo bili pripravljeni. Tisti, ki smo imeli srečo in smo jo tokrat odnesli, smo lahko na vrsti že naslednjič… Nikoli se ne ve!

V Društvu za zaščito konj smo se tako odločili, da tokrat pomagamo družini Žlahtič iz Dupleka in njihovim ponijem. Poplave, ki so jih prizadele, so ponijem odnesle njihov izpust, družina pa jih je kar tri dni iskala in lovila, da jih je prestrašene končno spravila na varno.  Nihče jim ni priskočil na pomoč (niti veterinarji, niti gasilci, niti sosedje)… Ampak jim je uspelo rešiti tudi te.

Kuža Rambo, 3 muce in poniji so tako na varnem. Hiše in ostalih objektov niso imeli zavarovanih, saj so premije previsoke za premajhne penzije. Škoda je ogromna, sami pa nimajo denarja. Odplavilo oz. uničilo jim je popolnoma vso krmo za konje, ki jo sedaj nujno potrebujejo (seno, oves, ječmen, …). Uničen je izpust za konje, ki morajo biti sedaj nastanjeni v temnih boksih.

Prav njim smo se v našem društvu odločili pomagati. Akcijo postavljanja novih ograj izpustov tako planiramo v soboto 17.11.2012 s pričetkom ob 10:00 uri. Ta teden tako zbiramo material za izpuste (les, žeblje, ..)  ter krmo, slamo in nastilj za ponije (seveda tudi za kuža in muce) na dveh lokacijah, in sicer v Velenju na naslovu Društvo za zaščito konj, PB Velenje, Šenbriška 13, Velenje ter v RC “Petra” v Orovi vasi 4 na Polzeli. Seveda pa, v kolikor se nam boste pri akciji pridružili, lahko vse kar želite darovati, pripeljete kar sami s sabo.

V slogi je moč in s skupnimi močmi lahko naredimo dobro delo ter pomagamo pomoči potrebnim! Če ste pravi konjar, pravi ljubitelj konj in ostalih živali, se nam boste pridružili in pomagali! Morda boste že jutri pomoč potrebovali vi! Bi vam bilo vseeno, če bi ostali pozabljeni od vsega in od vseh?

 

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.