Anja Bukovec in modrooki poni Miško

V letošnjem letu je bilo ustanovljeno  Društvo za zaščito konj Velenje, ki se po svojih močeh trudi pomagati zavrženim, zanemarjenim in pomoči potrebnim konjem. Društvo ni  financirano, a se z vsemi silami, s pomočjo donatorjev, sponzorjev in prostovoljnih prispevkov, trudi pomagati  konjem v stiski. Tako nam je v letošnjem letu, poleg prehodnih boksov v Velenju, uspelo urediti tudi rehabilitacijski center (RC “Petra”) za konje v Orovi vasi.

Našemu klicu na pomoč  je s svojo prepoznavnostjo z velikim veseljem priskočila tudi znana slovenska violinistka Anja Bukovec. Z nami je preživela ves dan, se sprehajala s konjički, jih krtačila, crkljala in prav gotovo zelo uživala. Za konec smo jo posadili še na enega naših konj, da jo je na svojem hrbtu ponesel malo naokoli in se ji tako v imenu rešenkov zahvalil.

Anja je tako postala medijska botra modrookemu poniju Mišku, ki s svojimi vragolijami razveseljuje najmlajše. Sama pa je o tem dnevu med prekrasnimi živalmi zapisala:

»Sem velika ljubiteljica živali in tovrstne zgodbe, ki jih poznam kar nekaj, se me zmeraj znova dotaknejo. Sama menim, da je z rehabilitacijo potrebno začeti pri ljudeh, saj samo zavedanje in znanje pripomoreta k bojšemu življenju tako nas kot živali.

Vsi rešeni konjički začasno domujejo v društvu. Okrevajo ob budnem očesu, oskrbi in ljubezni celotnega osebja, ki se jim vsakodnevno in popolnoma posvečajo. Kasneje pa si želijo novega skrbnega doma.

Prvi me je pričakal Miško, mali sivobeli konjiček z  čudovitimi očmi, v katerih sem vsakič znova zagledala Mlečno cesto. Kasneje sem spoznala tudi Frajlo in malo Perlo, belo košato ponico, ki me je potrpežljivo peljala na vrvici »en krog«.

Ob lepem toplem sončnem dnevu in ljubeznivi oskrbi skoraj pozabiš, da se te ranjene duše ponovno učijo zaupanja do ljudi in je naša naloga da jih ponovno ne razočaramo.«

Anja in Miško Anja in Perla Anja s perlo in Frajlo Malce telovadbe Miško je Anjo nasmejal Anja se je med konjički malce odpočila

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.