Rehabilitacijski center Petra

Rehabilitacijski center Petra
Orova vas 4
3313 Polzela

Telefon: 040 229 993

V RC Petra smo vam na voljo vsak dan od torka do petka ter v soboto in nedeljo. Ob ponedeljkih in petkih je center za obiskovalce zaprt. Obiščete nas lahko dopoldne med 10. in 12. uro ali popoldne med 15. in 17. uro. Zaradi morebitne zasedenosti ali terenskega dela vas naprošamo, da nas o svojem prihodu obvestite vsaj tri dni prej.

Pravilnik obiskov

Društvo ima posestvo v najemu s sklenjeno pogodbo. Za obisk se morate OBVEZNO PREDHODNO NAJAVITI VSAJ DVA DO TRI DNI PREJ! Tu ima društvo trenutno 15 boksoov. V hlev je brez prisotnosti člana društva ali oskrbnika PREPOVEDANO VSTOPATI! Za obiske v Prehodnih boksih se je potrebno OBVEZNO prej najaviti na tel. 040/229-993, da vas lahko oskrbnik vpiše v seznam, saj ni prijetno, da se v enem dnevu nabere preveč obiskovalcev, katerim se potem ne moremo posvetiti kot bi želeli. Konj v lasti društva NI DOVOLJENO jemati iz boksov, jih krmiti ali sprehajati brez dovoljenja in nadzora oskrbnice ali od nje pooblaščene osebe!

Glede na to, da nekateri starši ne vedo kam s svojimi nadebudneži, vas prosimo, da otrok brez poprejšnjega dogovora z oskrbnico ne vozite in jih ne puščate same na kmetiji. Nekateri konji še niso popolnoma socializirani, zato lahko pride do nezgode, za katere pa društvo NE odgovarja, če otroke puščate same brez nadzora.

Prav tako kot vi, imamo tudi člani društva, ki delujemo v prehodnih boksih svoje službe in dnevne obveznosti, zato v hlevu ne moremo dežurati in čakati na obiske ali pa kdaj se bo kdo spomnil in svojega otroka pripeljal na dvorišče. Še najmanj zaželjeno pa je, da nam nenapovedano pripeljete otroke in jih brez besed odložite na dvorišču, sami pa odbrzite po svojih opravkih!

Žal, tako ne gre in kljub temu, da smo vsakega obiskovalca, še posebej otroka, ki nas obišče veseli, si ne moremo privoščiti, da bi otroke v hlevu puščali same brez nadzora. Če ne vemo, da so otroci v hlevu, potem tudi ni naša odgovornost v primeru nezgode, ampak je to odgovornost vsakega starša posebej! Enako velja tudi za odrasle!

Še enkrat vas prosimo, da svoj obisk najavite vsaj dva do tri dni prej, da se z oskrbnikom dogovorite, še posebej ob teh lepih in sončnih vikendih, saj moramo planirati koliko družin lahko sprejmemo naenkrat, da se jim lahko v celoti posvetimo. Tako boste v miru deležni njene pozornosti in ne bo prihajalo do čakanja in zamer.

Prepovedano je tudi krmiti ali dajati priboljške konjem društva brez prisotnosti oskrbnice konj društva . Živali v hlevu imajo svoj red, ki so ga navajene, nekatere imajo predpisane diete ali zdravljenje, ki se dosledno upoštevajo in jih lahko priboljški samo zmedejo pri okrevanju ali pa pustijo slabe navade in razvade.

Najavite se lahko na tel. 040/229-993 DOP. OD 10:30 DO 12:00 POP. OD 16:00 DO 17:00 URE. Obiščete nas lahko vsak dan razen ob ponedeljkih in petkih, RC “Petra” zaprt za obiskovalce. V kolikor se predhodno ne boste najavili, vam žal ne moremo zagotoviti, da bo oskrbnica ali kdo od članov društva prisoten ob vašem obisku.

V RC “Petra” smo v poletnem času prisotni zjutraj od 7:00 -9:00 ure in zvečer od 19:00-21:00 ure, v zimskem času pa zjutraj od 7:00 -9:00 ure in zvečer od 17:00-18:00 ure . V tem času konje krmimo, krtačimo in kidamo. Ostali čas porabimo za svoje zasebne in ostale društvene obveznosti, razen v primeru napovedanih obiskov.

Hvala za razumevanje!