Zeus

Zeus je žrebiček, v zadnjem trenutku rešen s pomočjo inšpekcije. Imel je srečo, njegova mama je ni dočakala. Preden je bila rešena, je poginila od lakote. Zeus je bil zaradi podhranjenosti takoj prepeljan na veterinarsko kliniko v Ljubljani, kjer mu je že nudena takojšnja pomoč. Tu bo ostal tako dolgo, da si opomore, nato bo nastanjen v RC Petra, kjer ga za že čaka boks in za družbo prijateljica Saška.

Njegova ocenjena starost je med letom ter letom in pol. Komaj je začel živeti, pa je moral pretrpeti takšno kalvarijo., a nekoč bo zrasel  v prečudovitega konja, ki bo nekomu polepšal življenje in ga navdajal z radostjo in srečo.

Zeus je izplaval iz najhujšega. Malce je še suh, a hitro napreduje. Zeus bo v kratkem tudi kastriran in takrat bo pripravljen,  da najde nov dom, novega lastnika, ki ga bo imel rad, ki mu bo posvetil čas in voljo vzgojiti ga v prekrasnega konjička.

Oddaja se s podgodbo in pod pogoji društva. Njegov ogled je možen v RC Petra po predhodnem dogovoru na tel. 040/229-993.

Podatki:

 

  • pasma: križanec mati: haflinger, oče verjetno posavec
  • spol: kastrat
  • starost- rojstni podatki: 1 leto
  • višina vihra: cca 135 cm
  • barva: črna
  • Status: čaka na posvojitev
  • Posvojitvena cena :  350 evrov

ZEUS PRIPOVEDUJE:

V svojem dobrem letu življenja sem prestal grozovite izkušnje. Preživel sem hudo stradanje in pomanjkanje vode, moja mama ga ni. Zaradi lakote mi je pojedla celo rep, vendar je pomoč zanjo vseeno prišla prepozno. Ponoči, preden so naju rešili, je umrla zaradi lakote. Ko je ležala tam, vsa negibna, sem razmišljal, če bom preživel ali bom moral umreti tudi sam. Ob mrtvi materi sem nekako prebrodil noč in dočakal jutro. Prepričan sem bil, da je to moje zadnje jutro, ko je prišla inšpekcija. S tresočimi koraki sem odšel na prikolico, nato so me odpeljali na kliniko. Tu so mi nudili prvo pomoč. Končno sem dobil tudi hrano in vodo.

Kasneje sem bil prepeljan v center društva. Tu sem spoznal prijatelja Geronima in skupaj sva se učila jesti seno in priboljške, ki jih dotlej nisem okusil. Moje življenje je postajalo vsak dan lepše in boljše. Končno sem našel tudi dom, a žal, se je življenje obrnilo drugače in zopet sem se vrnil v društvo. Ni mi hudo. Prijateljujem z Geronimom, imam hrano, vodo in dovolj ljubezni ter pozornosti. Vseeno pa si želim pravi dom, nekoga, ki me bo imel rad in ki nikoli ne bo dovolil, da bi bil spet lačen in žejen. Nekoga, ki me ne bo zanemaril in zapustil, nekoga, ki me bo imel rad, me znal objeti in uživati z mano.

Iščem posvojitelja. Iščem posvojitelja na daljavo, pokrovitelja, sponzorja. Iščem dobre duše, ki bodo pomagale poskrbeti zame, dokler ne najdem doma. Tistega ta pravega, kjer bom srečen in nikoli več lačen. Pomagajte vsaj delno poskrbeti zame, dokler se mi sanje ne uresničijo. Naj bom delček vas do takrat, ko bom našel sorodno dušo, ki ji bom vdan do konca življenja.

Vaš Zeus

 

DSC02862

DSC02859

IMG_9785

182693_554384227918988_1783449005_n

 

Zeus Zeus1

10 komentarjev

  1. Malo bolj nabrit in navihan dečko je. Potrebuje človeka, ki ima znanje, za začetnike pa ni. Pri njemu moraš biti zelo dosleden in ne smeš popuščati. Drugače je priden, rad se crklja in boža. Malo pa se mu bo karakter spremenil tudi po kastraciji, ker ga trenutno precej mečejo hormoni

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.