Saška

Prekrasna leto in pol stara hladnokrvna kobila, križanka s posavcem je prišla k nam precej zanemarjena. Je učljiva, hitro razume kaj želiš od nje, pripravljena za začetno delo.
Kobila je nižjega okvirja, mirna in prijazna. Izredno družabna, obožuje ljudi in krtačenje, čeprav vse skupaj sprejema še z malo nezaupljivosti, saj doslej z njo še nihče ni delal.  Drugače pa se izredno rada boža in stiska k človeku, v izpustu neprestano hodi za nami in komaj čaka, da jo pocrkljamo.

Saška je postala veliko bolj zaupljiva, izredno rada se uči in sodeluje pri igrah. Je prava mala navihanka, ki ji nikoli ne sme biti dolgčas. Rada se druži tudi z drugimi konji, najbolj vesela pa je, če je v središču pozornosti in ko čuti, da jo imate radi.

Zdaj je Saška pri nas že skoraj celo leto. Dobro smo jo spoznali in ugotovili, da je izredno pametna punca, ki mora biti zaposlena, če ne ji po glavi hodijo same neumnosti. Je izredno učljiva a ni primerna za nekoga, ki bi mu bil to prvi konj. Elektični pastir je ne ustavi, naštudirala je, kako ga prelisičiti. Jo pa izredno motijo muhe, zato za vprego nikakor ne bo primerna. Rada preizkuša vaše znanje in vas rangira. Če niste dovolj karakterni, vas ne bo vzela resno in vam bo znala zganjati neumnosti. Je pa zelo dojemljiva za delo na naraven in zabaven način preko igre. Je specialistka v odvezovanju vozlov.

Kobila je bila razgliščena,  cepljena za tetanus in kužni kašelj, narejen ima IAK test in ID dokument, je tudi veterinarsko pregledana.
Oddaja se s podgodbo in pod pogoji društva. Njen ogled je možen v RC Petra po predhodnem dogovoru na tel. 040/229-993.

Podatki:

  • pasma: križanka s posavcem
  • spol: kobila
  • starost- rojstni podatki: 1,5 let -18.9.2011
  • višina vihra: trenutna cca 130 cm
  • barva: trikolore
  • Status: čaka na posvojitev
  • Posvojitvena cena: 350 €

DSC02152

DSC02153

saši

saška

saška1

saška2

11 komentarjev

  1. ja res je najdla supr dom jaz jih poznam že dolgo časa tisti ki so posvojili saško in še v unmu klubu jaham jaz sem tut vesela zanjo da je dobila krasen dom to še enkrat povem

  2. Bo ta kobila tudi vrnjena v društvo? Je vjahana? I’m jahač 2 in samostojno jezdim na terenu znam jahat tudi brez sedla in si res želim svojega konja da bi skrbela zanj ga imela rada in ga jezdila. Kateri konji bi bili primerni zame??

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.