Samo (R.I.P. 3.7.2020)

UMRL

Vsi, ki ste kdajkoli obiskali naše konje nastanjene v Velenju, ste spoznali tudi Samota. Prekrasen lipicanec, se je veliko otrokom vsedel v srce, radi ga imajo veliki in mali. Samo je upokojenec, ki pa zelo rad deli svojo ljubezen med tiste, ki se s konjem srečajo prvič. Velik je, tako telesno, kot po duši. Njegova ljubezen, ki vam jo razdaja, je brezmejna. Le malo pa vas ve, da je Samo prvi konj, ki ima svojega pokrovitelja že dve leti. Pravzaprav je to gospa, ki se je vanj zaljubila na prvi pogled. Ravno zaradi nje in njene dobrote, lahko Samo danes razveseljuje svoje in naše obiskovalce.

Samotovo sponzorstvo je, žal, zaradi gospodarske situacije, prekinjeno. Samo se zaradi kroničnega ringbona šteje med konje s posebnimi potrebami in potrebuje enega ali več posvojiteljev na daljavo, sponzorja ali donatorja, da mu lahko omogočimo letno veterinarsko zdravljenje. Drugače je odličen konj za delo z otroki, konj, ki otroke obožuje in nanje še prav posebno pazi. Ravno zaradi tega mu želimo omogočiti še dolgo vrsto let druženja z njimi, za kar pa potrebuje tudi vašo pomoč.

jadranka-in-samo

DSC02778

DSC02777

 

 

 

 

 

 

 

27 komentarjev

 1. Samo ni na voljo za posvojitev, je last društva in je namenjen za namene društva. Ima pa tudi svojega sponzorja, ki zanj mesečno pokriva stroške oskrbe.

 2. Zanima me ali je Samo primeren za jahanje ali je samo za na poligon? Oprostite.
  Ko sem bila zadnjič pri vas sem se zaljubila v Samota. In ko pridem med počitnicami k vam si želi čim več početi z njim

 3. Sej mi vsi pravijo, da sem ful nadarjena za angleščino (še učiteljica pravi da sem genij), ampak sem vseen 6. razred in za par stvari ne vem, kaj pomenijo, sploh na straneh, kot je wikipedija… A bi lahko malo opisal ta ringbon, da se prepričam, da sem prav razumela? Prosim?

 4. Ali bi se dalo da takrat ko pridem k vam na počitnice , da bi se lahko več časa družila s samotom saj sem se v njega zaljubila prvič ko sem prišla k vam na obisk.Temu bi lahko rekla ljubezen na prvi pogled.Zelo ga že pogrešam in čez približno dva tedna pridem k vam za en teden skupaj s sestrico in prijateljico. S prijateljico pa imava idejo da bi bosneli kratki filemček o vašem delu in prizadevanju in s tem zbirale prispevke in jih na

 5. Mislim da ste narobe razumeli. Jaz in moja prijateljica ter moja sestrica smo nastanjeni v bližini polzele v preboldu v kampu dolina in bomo dnevno prihajale kot prostovoljki ker pa živim na primorskem obisk zavetišča ne morem privoščiti kar tako zato bi rada čim več časa prež s samotom.

 6. kaj pa samo?oprostite ker vas toliko prosim samo želim da bi te počitnice bile najboljše moji sestrici pa je padla v oči Stella Bella.zato si tudi ona želi preživeti čim več časa.

 7. To so počitnice, kjer del dneva pomagaš pri delu na posestvu in s konji. Ne stane nič, družini pač nudimo prenočišče, za hrano pa si poskrbijo sami

 8. No nekaj taksnega bomo prisle delat tudi me kot se ze rekla si zelim s samotom preziveti cim vec casa je kaksna moznost

 9. Vse naj boljše,da bi se vam uresničile vse želje in bi rešili še veliko kopitarjev.Vam želijo prostovoljke Anja, Gaja in Mija

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.