Cosmic Power

POSVOJEN

 

POWER-ZGODBA KONJA, KI GA JE LASTNIK NAMERNO STRADAL, DA BI POGINIL! Konj je bil odvzet s pomočjo inšpekcije in je trenutno na okrevanju na kliniki v Ljubljani.

Čeprav me še ni v RC Petra, sem nekako že tu, sem že uradni član društva. Zakaj me ni, se sprašujete?!

Trenutno sem še na okrevanju in zdravljenju na kliniki v Ljubljani. Moje življenje ni bilo najbolj rožnato in le zadnji trenutek so me rešili. Domoval sem na kmetiji, kjer so bili še drugi konji in kobile in jih opazoval, kako se pasejo, medtem, ko sem bil sam zaprt v hlevu, polnem iztrebkov in umazanije. Hrane in vode ni bilo, če že, potem je bilo hrane malo, voda umazana. Ure in dnevi so minevali, hrepenel sem po svobodnem sprehajanju na pašniku, opazoval prijatelje, a nekako sem se že vdal v usodo, da pomoči zame ni in ne bo. Vsak dan sem bolj hiral. Kopit mi že dolgo ni nihče uredil, težko sem že hodil in stal.

Nekoč pa se je zgodilo, da so prišli ljudje in si me ogledovali. Ugotavljali so moje stanje in odkimavali. V tistem trenutku sem začel spet upati. Po tem obisku so me končno spustili na pašnik. Bil sem ločen od ostalih, a končno sem lahko vsaj nekaj pojedel. Ko so ljudje odšli, lastnik njihovega obiska očitno ni več pričakoval, zato sem romal nazaj v hlev, nazaj v temo, v umazanijo. Spet lačen in žejen, sam. Moje upanje je spet umrlo.

Potem se je zgodilo nekaj nepričakovanega! Pred hlevom se je ustavil avto s prikolico. Vrata mojega zapora so se odprla in naložili so me nanjo. Kam me peljejo, nisem vedel, ko pa sem končno izstopil, sem bil prepričan, da sem rešen in da sem v dobrih rokah.

Trenutno sem še na kliniki. Preveč sem bil shiran, da bi se lahko takoj pridružil veliki družini konj v RC Petra.  Še nekaj časa ostajam na zdravljenju, potem prihajam sem. Veselim se že, ker vem, da bo tu poskrbljeno zame, da nikoli več ne bom ne lačen, ne sam.

Vem, da me še ne poznate in se tudi še ne morete odločiti ali bi mi pomagali ali ne. Vseeno vas prosim, POMAGAJTE! Pomagajte s svojimi prispevki društvu, da bo lahko pokrilo stroške mojega zdravljenja in okrevanja. Kmalu pridem in takrat si me boste lahko ogledali. Ne bom še lep, videle se mi bodo še vse kosti, bom pa srečen, ker sem dobil priložnost, ker mi ne bo treba umreti, ker bom lahko živel.

Vaš Power

Res mora biti hudo, ko misliš, da si konja prodal v dobre roke, nato pa ugotoviš, da je tvoj konj, zaradi zanemarjenosti, shiranosti, … bil odvzet z inšpekcijo, da je pristal na kliniki in da je pod okriljem društva. Verjamem, da je to ena izmed najtežjih stvari v življenju. A tudi ni lepše stvari, kot to, da se odločiš in ga posvojiš. Takšno srečo je imel tudi Power. Danes se je, direktno iz klinike, odpeljal nazaj domov, tja, kjer se je rodil, kjer je imel nekoč lepo otroštvo in ljubeče lastnike. In pravkar sem dobila tudi SMS, da je srečno prispel, da jih je sam odpeljal v izpust in hlev. Da se vsega spominja. 
Srečno Cosmic Power! Naj ti v življenju ne bo nikoli več hudo!

IMG_2213 IMG_3930 IMG_4296 IMG_8154 IMG_8949 IMG_9770

 

 

11 komentarjev

  1. Žalostno, ljudje s(m)o res mutacija narave…

    Samo glede na to da je bil konj namensko stradan pa izgleda presentljivo lepo rejen… Kakšen kg mu ne bi škodil vendar se mi zdi bolje obložen kot polovica konjev ki jih vidiš po konjenicah in raznih “spretnostnih” igrah.

    pa srečno okrevanje 😉

  2. Pozdravljeni
    Zanima me ali je ta konj ze pri vas in ali ga bi bilo mozno posvojiti,ce da za koliksno ceno…zanima me tudi koliko je star ter ali je ujahan.
    Hvala vam za odgovor ze v naprej 🙂

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.