Ludwig

Pravijo, da ko se zaprejo ena vrata, se odprejo druga. Včasih na bolje, včaih na slabše. Tudi pri meni je bilo tako.

Rojen sem bil na Hrvaškem in vzrejen za kaskaderskega konja. Žal, za to delo, po merilih ljudi, nisem bil dovolj velik, pa so me prodali v nek konjeniški klub. Tam sem moral veliko delati in ogromno pretrpeti. Veliko ljudi se je na meni naučilo jahati in vzljubiti konje. Tudi moja bivša lastnica. Potem pa je prišlo do nezgode in sem se poškodoval. Saj niso niti vedeli, kaj naj zdaj počnejo z mano, postal sem predrago breme, ki se ga je treba rešiti. Pa so me namenili mesarju. Vendar moj čas, hvalabogu, očitno še ni prišel.Usoda je hotela, da je ravno takrat prišla v klub bivša lastnica in vse skupaj ustavila. Moja prodajna cena se je izračunala na osnovi tega, koliko klobas dobijo iz mene, koliko so te klobase vredne. Toliko sem bil vreden tudi jaz. Cena ni bila majhna, a so se vseeno odločili, da mi pomagajo.

Od takrat dalje sem živel kot car. Imeli so me radi in zame zelo dobro skrbeli. Čudovito življenje sem imel med ljubečimi in dobrimi ljudmi. Veliko let smo preživeli skupaj, se družili, sprehajali, skupaj uživali. Potem je prišel tisti usodni dan, ko smo s morali posloviti in raziti. Težko je bilo, vendar jih je socialna stiska pripeljala tako daleč, da so se mi morali odpovedati. Niso želeli, da bi končal kjerkoli. Našli so mi dom v društvu in tu sem našel svojo novo sorodno dušo Najo. Malo, drobceno dekletce, mi je zelo priraslo k srcu. Navezala sva se drug na drugega in presrečen sem, ko jo zagledam. Uživam v najinih popoldnevih, najinih skupnih vikendih. Daje mi toliko ljubezni in topline, pomagala mi je, da sem se navadil na nov dom. Z veseljem ji vračam, kar mi daje in zaupam ji. Star sem že in rad bi ostal tu, s svojo prostovoljko Najo. Na stara leta bi rad mirno živel in jih preživel v ljubezni in zaupanju. Tukaj to dobim.

Rad bi vas prosil, da mi pomagate. Želim si botra, sponzorja ali donatorja, ki bi zame pokrival del mesečnih stroškov. Tako vem, da me ne bo strah, da bi na stara leta moral drugam, nekam v neznano. Pomislite kdaj name, darujte kaj zame.

 

Vaš Ludwig

Konj je cepljen, razgliščen, ima urejeno dokumentacijo in IAK test. Oddaja se s podgodbo in pod pogoji društva ter izključno kot družba drugemu konju ali kot “družinski prijatelj”, ali za jahanje otrok v maneži. Njegov ogled je možen v RC Petra po predhodnem dogovoru na tel. 040/229-993.

Podatki:

  • pasma: toplokrvni križanec
  • spol: kastrat
  • starost- rojstni podatki: 1985
  • višina vihra: cca 143 cm
  • barva: vranec
  • Status: ni na voljo za posvojitev, oz. samo pod posebnimi pogoji
  • Cena: 200 evrov

tn49 tn95 tn96

 

1238839_463011633796364_852945789_n

 

1384383_10151897938619800_374294268_n

 

tn16

8 komentarjev

  1. Jaz bi samo vprašala če ga lahko posvojim od 24.5. 2014 do 1.10. 2014? Pa ta cena 200€ slučajno je toliko na mesec za plačat al nasploh kako dolgo ga pač imaš? hvala za odgovore
    lp

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.