Congo (R.I.P. 30.9.2015)

Kongo je drugi žrebiček, ki je v društvo prišel tako shiran, da je moral takoj na kliniko na zdravljenje. Kongo ima poškodovano nogo, zaradi nepravočasnega zdravljenja. Sklep nad kopitom bo ostal trd. Žrebček se je z vsemi silami trudil preživeti in čeprav mu bo ta noga ostala trda in bo zaradi tega invalid, smo s odločili, da mu pomagamo.  Kongo, žal,  ne bo nikoli primeren za jahanje, bo pa lahko družba kakšnemu konju ali dober prijatelj svojemu novemu lastniku. Ko bo odrasel, bo večjega okvira, saj je po rodu čistokrven holstein.

Je borec, ki se je boril kljub neznosnim bolečinam, da bi preživel, borec, ki je tako zelo potreboval pomoč, pa je ni dobil pravi čas.  Postanite njegov posvojitelj na daljavo, pomagajte po svojih močeh, skupaj bomo močni zanj, ki se je boril, da je preživel. Njegova mesečna oskrba stane 200 evrov. Če vsak prispeva le majčken delež, če se odrečemo kakšni kavici , bomo zanj naredili dobro delo. Naj vam ne bo žal. Nekoč vas bo razveseljeval. In takrat boste za vaš prispevek poplačani. Verjemite mi!

Kongo si je odlično opomogel. Ima prečudovit karakter, je miren in ubogljiv konj, ki je pridobil tudi originalni rodovnik Holsteina. Trenutno je še žrebček, ki pa bo v bližnji prihodnosti kastriran. Je umirjeno radoveden konjiček, ki ob sebi potebuje ljubečega lastnika, ki bo znal z njim delati in vanj vložiti trud, da bo nekoč postal ponos svojemu lastniku. Žal, za jahanje, zaradi poškodbe noge, ne bo nikoli primeren za jahanje, bo pa odličen prijatelj, zaupnik, družabnik in sopotnik kakšnemu drugemu konju.

Konj je razgliščen, veterinarsko pregledan, je zdrav,  ima urejeno dokumentacijo in IAK test. Oddaja se s podgodbo in pod pogoji društva. Njegov ogled je možen v našem centru za konje s posebnimi potrebami po predhodnem dogovoru na tel. 040/229-993

Congo je našel skupni dom s Cezarjem. Pri dobrih ljudeh, ki bodo obema nudili veliko ljubezni, topline in dobrega življenja. Veseli smo takšnega konca njune najbolj težke poti. Še dolgo naj uživata na zelenih pašnikih Štajerske in se veselita življenja.

*****************

Kljub vsemu trudu, Congu ni uspelo. Napovedi glede njegovega življenja so bile že v začetku slabe, čeprav se je na čase pokazalo izboljšanje. Triletnik ni več zdržal. Operacija za operacijo mu je pobirala moči. Danes je bil uspavan in sedaj svobodno dirja po prostranih nebeških pašnikih.

 

photo (4)

DSC03319

photo (2)

photo (1)IMG_1542 IMG_2118 IMG_2379 IMG_8555

 

 

4 komentarjev

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.