Klara I.

Ko sem slučajno obiskala enega od zbirnih centrov, mi je v oči padla prekrasna sivkasta kobilica, ki je žalostno povešala glavo. V njenih očeh se je zrcalil obup vsega sveta, videlo se ji je, da je nad vsem obupala. V njenih prelepih očeh ni bilo več tiste iskrice, ki bi si jo želeli, ni bilo več veselja. Videlo se ji je, da je bila nekoč negovana, kje vse pa je potem bila, koliko gospodarjev je menjala, to pa se ne ve. Rane na njej in moje kasnejše poizvedbe, so povedale, da je, preden je prišla v zbirni center, živela med biki in kravami. Ti so ji na nekaterih delih z jeziki ostrgali dlako, lotili so se tudi njenega repa.

Čiščenje in mazanje ran ji je strašansko godilo, pozornost, ki ji je bila posvečena, jo je razveseljevala. Sicer je pri nas šele nekaj dni, je pa punca pridna, navajena vsega, mirna in prijazna, ima rada otroke in na sploh človeško družbo. Preverjeno je odlična voznica, saj je po pasmi kasač, na srečo pa v dirkah ni sodelovala, saj je bila premalo temperamentna. Pa so jo zato uporabljali za vožnjo s kočijo, dekleta pa so jo tudi jahala. Kobila ima tudi rodovnik in je vpisana v register Kasaške zveze Slovenija pod registrsko številko 1372.

Klara se po zdravljenju poškodbe vrača v društvo. začasno je bila nastanjena na ranču Weter v CKPP, kjer ji dr. P. Kramarič izvaja schock welle terapije, Tjaša pa ji nudi ugodje masaže. Njeno okrevanje bo dolgotrajno, zato potrebuje posvojitelje na daljavo, ki ji bodo omogočili, da bo lahko v miru okrevala. Naši najmlajši prostovoljci pa se je že veselijo, saj je več kot primerna za otroke.

Klara je doživljensko nastanjena v RC Petra. Zaradi okvare hrbtenice in bolezni očesa bo za vedno ostala konj s posebnimi potrebami. Zanjo iščemo donatorje in sponzorje, ki bi ji omogočili, da lahko v miru preživlja čas v okolju, ki ga pozna in kjer ji lahko nudimo vse kar potrebuje.

KLARA PRIPOVEDUJE:

Preživeti in živeti! Včasih obupaš, ne vidiš izhoda, nato se pokaže lučka. Takšna lučka je zame društvo. Vzrejena sem bila za tekmovalno kasaško kobilo, vendar je moj temperamet in karakter premil za takšne napore.  Lastnik me je zato podaril prijatelju, ki si je zase in za otroke želel konja. Tu sem živela med biki in kravami ter umazaniji. Žal, si je moj novi lastnik premislil in me po dveh mesecih prodal mesarju. Tu so me člani društva našli, razočarano in obupano, čakajočo na vrsto za zakol. Rešili so me namenjene krute usode in vzeli za svojo. Našli so mi tudi dom, vendar posvojitev ni uspela. V društvo sem se vrnila poškodovana, bila sem na zdravljenju na kliniki, kasneje sem bila nastanjena v hlevu za konje s posebnimi potrebami na ranču Weter na Praprotni polici. Danes sem tukaj. Odločili so se, da novega doma ne bom več iskala. Moj dom je tu kjer sem sedaj, v RC Petra. Zame skrbijo prostovoljci ob katerih se odlično počutim in jim zaupam. Kljub zdravljenju, nisem več primerna za jahanje, še vedno pa odlično peljem sulky. In otroci uživajo tudi v tem.

Ker zaradi poškodb ne morem več v posvojitev, potrebujem posvojitelje na daljavo, potrebujem finančno pomoč za moje mesečno vzdrževanje, da se vsaj delno pokrijejo stroški oskrbe in še potrebnega zdravljenja. Postanite in bodite moj posvojitelj na daljavo, moj angel, moja dobra duša. Pomagajte, da bo moje življenje tukaj, med ljudmi in otroci, ki jih poznam, jim zaupam in sem jim vdana, ostalo takšno, kot je sedaj. Pridite me kdaj obiskat, pobožat, me peljat na sprehod. Bodite moj varuh, hvaležna vam bom.

Vaša Klara

531269_2901604660017_1257452660_32120942_1721244543_n

543724_427731260584286_1196966430_n

DSC00604

klara2

 

15_foto_nastja_pungracic-katarina

15_foto_nastja_pungracic

16_foto_nastja_pungracic

18_foto_nastja_pungracic

 

tn6

49 komentarjev

 1. prava bo za k nam iščemo mirnega jehanega in voznega konja da nadomesti mojo murči(r.i.p.13.2.2012)
  klary

 2. ja res je lepa:vsak konj vsak pes,macka,tiger…vsaka zival ima zivljenje v sebi a vemo da imamo tudi nesramne ljudje,ki dandanes sevedno mucijo zivali in zivali trpijo.zalostno je to slisat a to se pac dogaja na sreco imamo zato tudi taksna drustva,ki zelo olajsa trpljenje zivalim a vseno ni sevedno dovolj da bi lahko premagali to nesramnost,ki nekatrri delajo to z zivalmi!!!ne nekateri velikooo!!!!!!!!!!!!!!res zahvaljujem se vam in zivali oz. konji ,ki jim pomagaste zelim vam da resite najvec kolikor se leda dajte vse od sebe da bojo zivali svobodne!!vidimo vsi mi tisti ki so pametni in ostali kako napredujete in napredujte neprej ker delaste nekaj kar si jaz zelo zelim ko bom odrasla ko bom imela vec kot 20 let upam da bom tudi jaz lahko kaj storila se enkrat hvala za vaso pomoc!!!!<3

 3. klara klari hvala, zelo pa si jo želim videzi imam pa težavo pred nekaj dnevi mi je moja kobila tara po nesreči skočila na noga zaradi hudega udarca sem dobila longeto-gips.Ko ga me bom več imela pa jo z vsem veseljem obiščem.

 4. Zanima me še to:Ali jo bo sploh kdaj mogoče imeti pri sebi doma? In ali jo boste lahko jahali 😀

 5. Pomeni, da konja najameš zase za obdobje, ki si ga sam določiš. Konj je nastanjen v RC Petra in zanj plačuješ polno oskrbo ter veterinarske in kovaške storitve. V obdobju najema se konj ne ponuja v posvojitev, na voljo je samo za najamnika. Najemnik mora biti prisoten vsaj 3-4x tedensko in s konjem ravnati kot dober gospodar.

 6. ali jo lahko posvojiš in doro tudi in če je bolj živahna in primerna če znaš hod, sedeči kas in tolt.

 7. Pri posvojitvi meni osebno ni toliko važno, koliko zna kdo jahati, čeprav je pomembno tudi to, bolj mi je važno, kako bo za konja poskrbljeno in koliko se bo kdo ukvarjal z njim. Klara ni na voljo za posvojitev, Dora pa je

 8. mene zanima če ima že kakšne posvojitelje na daljavo? z veseljme postanem njena posvojiteljica na daljvao 😀

 9. Vsak konj lahko ima več posvojiteljev na daljavo. Eden ali več takšnih posvojiteljev namreč omogoča, da posameznega konja lažje preživljamo in mu nudimo vse potrebne veterinarske in kovaške usluge.

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.