Julius Cezar

Cezarju je mati poginila dva dni po porodu po porodu. Mali borec boril se je boril iz dneva v dan  za preživetje in čeprav shiranemu, mu je uspelo. Ob prihodu v društvo je sicer takoj potreboval veterinarsko pomoč, zato je bil takoj nastanjen na kliniki v Ljubljani. Tu so ugotovili tudi, da ima hernijo (kilo), ki je bila uspešno operirana. Iz njegovih oči je sijalo toliko volje po življenju, da mu tega nismo mogli vzeti. Je pravi mali borec, ki mu je uspel življenski podvig. Preživel je! Ko bo odrasel, bo večjega okvira, saj je po rodu čistokrven holstein.

Sam se je boril za svoje preživetje, ko mu je umrla mama. Sam je ostal, ko je najbolj potreboval ljubezen matere, njeno mleko in bližino. Življenje ga je kruto pahnilo v ta svet, pomagali smo mu s skupnimi močmi, da ni ta mala sirota ostala sama in osamljenega v svojem boju za preživetje. Pogledati v njegove oči in se potopiti vanje, prinese v naše srce veselje in radost, srečo ker je zmagalo življenje. To je za vse nas in vas največja nagrada!

Cezar si je odlično opomogel, postal je temperamenten konjiček, ki je pridobil tudi originalni rodovnik Holsteina. Trenutno je še žrebček, ki pa bo v bližnji prihodnosti kastriran. Je zvedav konjiček, ki ob sebi potebuje izkušenega človeka, ki bo znal z njim delati in vanj vložiti trud, da bo nekoč postal vrhunski konj, ki bo lastniku v ponos.

Konj je razgliščen, veterinarsko pregledan, je zdrav,  ima urejeno dokumentacijo in IAK test. Oddaja se s podgodbo in pod pogoji društva. Njegov ogled je možen v našem centru za konje s posebnimi potrebami po predhodnem dogovoru na tel. 040/229-993

Cezar je našel skupni dom s Congom. Pri dobrih ljudeh, ki bodo obema nudili veliko ljubezni, topline in dobrega življenja. Veseli smo takšnega konca njune najbolj težke poti. Še dolgo naj uživata na zelenih pašnikih Štajerske in se veselita življenja.

photo (8)

photo (5)

DSC03321

DSC03325

DSC03327IMG_1604 IMG_9203 IMG_9755

 

 

6 komentarjev

  1. Pozdravljeni,

    sama se s konjeništvom ukvarjam že od majhnih nog. Na začetku sem tekmovala s konji, sedaj pa sem ugotovila da je čar v trenskem jahanju, daleč vstran od parkurja in ovir. Sama sem ujahala že kar nekaj konj, in vedno sem si želela imeti konja od žrebička pa vse do njegove pozne starosti. Na vaši strani sem zasledila, da obstaja možnost rejništva. Ali bi mi lahko kaj več prosim povedali o tem? Ali je tudi Cezarja možno dobiti v oskrbo?

    Hvala za odgovor.
    Prijeten preostanek nedelje :)

  2. Več o rejništvu si lahko prebereš na http://dzk.si/pomoc/rejnistvo/. Se pa za rejništvo sklene pogodba, ki je zelo podona pogodbi o posvojitvi,le da ima dodanih nekaj členov o rejništvu. V rejništvo lahko gredo konji, ki so že socializirani in pripravljeni tudi na posvojitev. Žal, Cezar ne more v rejništvo, se pravkar dogovarjamo o skupni posvojitvi njega in Konga. Lahko pa izbereš katerega drugega, ki še čaka.

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.