Diktant sona -Arc R.I.P. (21.2.2014)

Umrl

1291471_10151897942399800_144520860_o

 

1274633_10151897943029800_934244827_o

 

tn63

 

 

19 komentarjev

 1. Arca poznam iz njegovih mlajših let. Čudovit konj, miren in brez slabih navad.

  Velikokrat sem ga pocrkljala in zmeraj je rad pomolil glavo iz boksa in preveril, če imam še kakšen dodatek za njega. V tistem času je spadal še med policijske konje in so zanj lepo skrbeli. Nikoli niso imeli z njim težave in tudi z ostalimi konji se je zelo dobro razumel.
  Žalostno je izvedeti kaj se vse zgodi z konji, ko zapustijo urejene hleve. Je pa dobro vedeti, da je sedaj v dobrih rokah. 🙂
  Si zasluži.

  Včasih malo pogledam vašo spletno stran iz radovednosti in nikoli si nebi mislila, da bom videla kakšnega konja, ki ga poznam iz mladosti.

 2. Sama sem dolgo skrbela za arčija, vem kako dober konj je! boljšega si enostavno nebi mogla želeti!! želim da svoja nadaljna leta preživi v najboljših rokah, da bo tako zadovoljen kot takrat ko sva bila midva skupaj! 🙁 moram povedati da ga zelo zelo pogrešam, saj je biu on moj dobrovolček, najboljši prijatelj, h kateremu sem se lahko zatekla kadar koli!! vedno bo ostal v mojem spominu! <3 <3

 3. Tudi pri nas je takšen. Želeli bi mu najti res odličen dom, če pa ne bo šlo, bo pač ostal pri nas. Res si po vsem, kar je preživel, zasluži najboljše.

 4. Brez skrbi, da je ujahan in to dobro. Vendar pa ni več primeren za kakšno naporno delo. če bi ga dali v posvojitev, bi ga dali pod posebnimi pogoji; je že preveč preživel v življenju in si zasluži prijazen in ljubeč dom. Pač takšen, kot je tudi on sam.

 5. Jaz sem bila prva, ki sem ga zajahala, ko so ga pripeljali v KK Rakičan. Takrat se je še tu pa tam kaj jahal. In morem reči, da je res popoln konj. Nič se ne prestraši, niti malo ni muhast, ujahan je res profesionalno.

 6. Razjokala sem se, ko sem ugotovila, da je to Arc, ki sem ga spoznala in jahala na Pesnici pri MB. Čudovit konj je, začudeno nas je gledal. punce, ki smo ga krtačile in pripravljale za ježo, ker je bil vajen samo moških (policajev).
  Zelo samozavesten konj je bil, ki je že takrat, ko se je upokojil, težko dihal. A za jahanje je bil “bomba”. Žalostno, da je bil potem preprodajan in trpinčen, zat sem tudi jokala.
  Želim mu pomagati, a kot društvo se niste prijavili, da bi vam lahko namenila 0,5% od dohodnine. Tako bi lahko dobili več, kot samo prostovoljni prispevek. V dobro vseh vaših konj in vašega društva vas prosim, da to storite. Pomagali vam bomo. Vsa čast vaši srčnosti!

 7. Tja, tudi jaz nisem takoj ugotovila, da so ti konji pod: V spomin mrtvi, tako da…
  Sicer pa škoda. Tale se sliši, kot da je bil super konj! Škoda, da ga nisem videla… Katere pasme pa je bil? Kako lahko imajo nekateri konje tako grdo?! Mimo grede, kaj je ta R.I.P.?

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.