Dalay (R.I.P. 6.4.2020)

Umrl

34392_449411682551_4470941_n 5145_97313622551_3256335_n 5145_97313142551_8163088_n

 

 

Mejra in Dalay, Foto Mejra Festić

 

 

 

99 komentarjev

 1. Na bolhi je bil objavljen kot žrebec, mi pa smo ga kastrirali na VF Ljubljana, kar pomeni, da smo imeli stroške in ga za te stroške tudi dajemo v posvojitev. Ja, res smo banda pokvarjena, kajne!

 2. Če imam jahača ena ga lahko jaham.Saj bom prišla delati kot prostovoljka čez poletne počitnice.Seveda pa sem že bila na ježi in treniram na kasačih.

 3. Živjo js že dolgo časa iščemo v druzini konja ker smo ljubitelji in smo ga že imeli bi ga posvojili če ga še imate mi prosim odgovorite ker bi radi novega člana pri naši hiši paše mamo dobil hrane tudi tako da je že čas da pozabimo na pokojno kobilo in zaživimo z novimi spomini

 4. Pridemo 25 julija za en teden spimo v Preboldu v kampu dolina. Želela bi se zmeniti za prostovoljstvo. Imam še eno prijateljico, ki ni ravno izkušena vendar si želi pomagati in bo prišla z nami. Imam uprašanje. Kašen sistem imate? Ali nam dodelite konja katerega skrbimo ves čas ko smo tam?

 5. Imam tudi mlajšo sestrico ,ki je stara8 let prijateljico ,ki je stara 11 let tako kot jaz.Moja mlajša sestrica Gaja je še kar izkušena in zelo dosti ve o konjih zna tudi jahati. moja prijateljica Mija je izto stara kot jaz ne zna prav dobro jahati pozna osnove udeležila se je že tudi dveh enotedenskih tečajev jahanja na islandskih kojih.Jaz zelo rada berem in vem zelo dosti o konjih poznam osnove in jaham na kasačih in letos bom verjetno šla že v galop znam poskrbeti za konja in ga pravilno opremit.

 6. Jaz sem bila letos stara 12 let. Kar nekaj časa jaham konje v KKC. Znam opremiti konja in dobro jahati. Šla sem jahat tudi na teren in hodila po vodi. Zadnje čase preskočim tudi kakšno nižjo zapreko (največ 90 cm zaenkrat). Jahala sem na različno velikih konjih in ponijih. (od šetlanda do kakih 160-180cm v viher) Zelo, zelo rada jaham, najraje pa jaham v galopu, čeprav me je na kakšnem konju ko sem ga prvič jahala tudi malce odbijalo :p. Starši mi doma ne pustijo imeti konja, pa čeprav je to moja največja želja. Sem dovolj dobra za kakšnega konja?

 7. To pomeni, da če hočeš jahat konja, moraš plačati oskrbo? Kakšna pa so pravila drušzva?

 8. Mislim, jaz bi zveseljem pomagala konjem ali ponijem, ampak če je oskrba previsoka, nevem, če bi jo sploh lahko plačala, mislim nevem, če bi mi starši dovolili… Mislim, še zdaleč nismo revni, ampak…. starši. Saj verjetno veste, kaj mislim…

 9. Aaaa. Ampak vseeno, koliko pa stane oskrba kakega konja? Sto? Dvesto ?Tristo ? Več ?
  Mislim povprečno….

 10. A če hočeš priti pogledat, se moreš prej naročit, al lahka tut kr tak? A preveč sprašujem?

 11. Vsak dan, razen ponedeljka in petka, je odprto za oglede in se ni treba naročit, če hočeš pa kaj več, potem pa je fajn, da prej javiš

 12. Ne to ni ravno tako, če hočeš jahat, lahko plačaš šolsko uro jahanja, če si pa prostovoljka, pa če si pridna, pa lahko kdaj zajahaš tudi zastonj.

 13. recimo jaz znam hod, sedeči kas , lahki kas in galop vse to brez lonže in z lonžo.
  Znam dobro opremiti konja mu namestiti uzdo , sedlo itd. zaenkrat se z učiteljico jahanja dogovarjave da bi šle na teren , večinoma pa preskakujem ovire visoke okoli
  80 do 100 cm .

  ali bi bilo to dovolj ?

 14. Predvsem morajo vedeti, da konj ni avto in da ga ne moreš menjati kakor se ti zljubi, da so ti konji že prestali težke preizkušnje in da ne želimo, da se jim kaj takšnega ponovi še kdaj v življenju. Vedeti moraš, da je konj velik mesečni strošek in da pri nas konjem iščemo stalne domove, kar pomeni do njegovega naravnega konca. Ne želimo, da se ljudje brezglavo odločijo za posvojitev, potem pa ugotovijo, da finančno in časovno ne zmorejo, pa se mora konj spet seliti nazaj k nam in zopet iskati nov dom. Želimo, da naši konji najdejo dom pri ljudeh, ki se zavedajo, da ima konj dolgo življensko dobo in da bodo zanj morali skrbeti tudi takrat, ko ga ne bodo mogli več jahati, ko bo star in obnemogel. Takšne ljudi iščemo kot posvojitelje, če pa imajo še kakšno znanje, je pa to še toliko bolj zaželjeno.

 15. Ne to ni ravno tako, če hočeš jahat, lahko plačaš šolsko uro jahanja, če si pa prostovoljka, pa če si pridna, pa lahko kdaj zajahaš tudi zastonj.

  Glede tega, pol pa ne vem, če bom lahko, ker jst že jaham, za kar plačujem 180 na mesec, zdaj mormo tut majčkeno šparat, ker smo na morju kupl hišo, ki je bila ZELO draga, pa še tak blizu nimam. Sej bi bla prostovolka, sam če moreš plačat še zato, da lahk pomagaš pa prostovolno delaš….

 16. Tudi naši konji ne morejo več delati zastonj, tako kot ne delajo zastonj konji v KK. Tudi naši si morajo aslužiti za preživetje, ker dobimo premalo donacij, da bi jih lahko vzdrževali. Torej, plačaš šolsko uro jahanja in jahaš ali oddelaš 10 ur in imaš uro jahanja zastonj.

 17. sem anja med počitnicami sem delala pri vas kot prostovoljka pa me zanoma kdsj imate kakšen dan otprtih vrat saj bi jaz moja sestrica in moja sošolka mija prišle pomagat kot prostovoljke aja pred včerajšnjem sem vas gledala na tv odlično opravljeno! pozdravi še vse konje.

 18. Živjo jz sem šla v nedeljo s starš pogledat v društvo in mi je blo zelo všeč teh trinajst konj je lepo okrevalo in vse ostale živali so zelo lepe in prijazne no kakšni se malo bojijo.Res se splača pogledat in kaj darovt ker res potrebujejo donacije eni konji še niso čisto okrevali drugi rabijo posebno oskrbo.Tudi pomoč bi gospe Nataliji prišla prav.

 19. Mene pa zanima ali bi imel konj velike probleme, če bi imel kakšne probleme,če bi jahal po travi ali se sprehajal po njej ? Kje točno se nahajate saj namreč iščemo konja in smo slučajno naleteli na vaše društvo in bi se z veseljem oglasili. In še ali imate še kakšnega konja za posvojitev in sicer, ki ni laminitik.
  Že v naprej hvala za odgovore
  Lp

 20. Žijo
  Mene pa zanima kakšne so posledice če je konj ki je laminitik na travi ali pa jo je (sveža). In pa ali imate še kakšnega drugega konja za posvojitev in kje se nahajate saj bi želei proti in si ogledati katerega konja.
  Lp

 21. Najboljše da pobrskate po ata googlu, imate cel kup člankov o laminitičnih konjih. Ali pa se obrnite na Urško Markelj, ki je specialistka za takšne konje. Ker če vam hočem jaz kot laik nekaj strokovno razložit, potem moram tudi jaz prebrskat pol interneta.

 22. Najbolje da pobrskate po ata googlu, imate cel kup strokovnih člankov o laminitičnih konjih. Ali pa se obrnite na Urško Markelj, ki je specialist za takšne konje. Ker tudi jaz, kot laik, vam ne morem tega strokovno razložit. Ampa laminitiki imajo posebno prehrano in trava je zanje vsekakor prepovedana. Tudi vso sveže sadje in tisti čist navadni briketi.

  Nahajamo pa se v Orovi vasi pri Polzeli.

 23. Konj nima problemov s sprehajanjem ali jahanjem po travi, je pa vprašanje, kako vas bodo gledali lastniki travnikov, ko boste s svojim konjem hodili čez. Trenutno so nam ostali samo še starčki precej nad 20 let in laminitiki.
  Nahajamo pa se v Orovi vasi pri Polzeli.

 24. A ni konjcek star 20 let ce je 98 letnik? Je pa res da se arabcem leta sploh ne poznajo. Jst mam tud 20 letnico doma :).

 25. Hvala za odgovor. Zakaj nimate na strani objavljenih še drugih konjev, ki so na voljo za posvojitev?

 26. Zato ker imam toliko dela, da ne uspevam več. Sicer pa imam raje, da se potencialni posvojitelji oglasijo tu, da se spoznamo in vidimo, kateri konj bi bil primeren zanje

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.