Alisa Bessi

18.5.2014: Njeno življenje na tekmovalnih stezah ni bilo lahko. Po zaključku kariere je bila iz Italije pripeljana v Slovenijo, da bi tu rojevala nove tekmovalce za italijanske kasaške steze. Njen bivši lastnik jo je, skupaj s še dvema kobilicama, nastanil in pozabil nanje. Od njega jih je prevzelo društvo in jim iskalo domove. Tudi Alisi Bessi. Našli smo ji človeka, ki jo je imel rad in kateremu se je ona popolnoma predala in ga imela rada. Danes je, žal, spet na voljo za posvojitev. V društvu ji ni slabo, a vendar še ni prebolela, da tistega, ki mu je zaupala in mu bila vdana, ni več ob njej in k njej. Čaka, da bo prišel, jo spet pobožal in se stisnil k njej ter ji zašepetal, da je samo njegova. Zaman…
Zanjo iščemo resnično srčnega posvojitelja, ki ji bo pripravljen nuditi dom, ljubezen in svoj čas. Človeka, ki bo znal ceniti to, kar mu Alisa Bessi lahko za tisto malo ljubezni, ki ji jo bo dal, vrne.
******************************

O njenem prejšnjem življenju počasi dobivamo skope podatke. Bila je  uvožena iz Italije, kot tekmovalna kobila, ki je zaključila svojo kariero in bi naj sedaj v zameno za življenje, vsako leto povrgla žrebe, ki bi svoje življenje nadaljevalo na kasaških stezah. Sicer ima rodovnik in je kasačica, vendar se zanjo urejuje dokumentacija iz Italije in dokler le te ni, je dobila nadomestni ID dokument.
Kobila je višjega okvirja, ujahana in vozna stara 14 let, drugače mirna in prijazna. Izredno družabna, obožuje ljudi in kopanje. V kopanju še sploh uživa in se vodi kar sama nastavlja. Tudi z otroci se dobro razume. Pod sedlom pa je malce bolj temperamentna in včasih rada pokaže tudi svojo hitrost, ki jo je pridobivala na tekmovalnih stezah. Ni primerna za neizkušene jahače. Je tudi odlična voznica sulkyja.
Kobila je bila razgliščena, cepljena za tetanus in kužni kašelj, ima narejen IAK test, veterinarsko pregledana, je zdrava.
Alisi je uspelo najti svojo sorodno dušo. Ob njej se čuti varno in ljubljeno, uživa v pozornosti, ki ji jo izkazujejo. Našla je nov dom in svojega človeka, ki jo ima rad. Uživaj Alisa, tole je tvoj najlepši čas življenja!

Žal, se je zgodilo, da se je Alisa vrnila nazaj v društvo. Današnji časi konjem niso preveč naklonjeni in tudi Alisa je med tistimi.  Upamo, da bo tokrat našla dom, kjer bo lahko ostala do konca.

 

Podatki:

 

 • pasma: italijanski kasač
 • spol: kobila
 • starost- rojstni podatki: starost 15 let
 • višina vihra: cca 160 cm
 • barva: temni rjavec
 • Status: čaka na posvojitev
 • Posvojitvena cena :  500 evrov

297631_305507642880098_1308681624_n

alisa.jpg 1

alisa.jpg 3

alisa.jpg 4

 

DSCN3856

DSCN3793

 

 

 

68 komentarjev

 1. Morda bo prišla k meni za vedno… Starši so nad njo preprosto očarani pa še cena je razumna 🙂 …. drugač pa me zanima če še je na voljo za posvojitev na daljavo 🙂 ?

 2. moji prijateljici sta na to kobilo res navdušeni tako kot jaz… res je super kobila in nas zanima če je še prosta
  v dobeno drugo kobilo se ne bomo več zagledale.

 3. Zanimam se za tega konja
  in me zanima ali je še prost , če je bi ga z veseljem posvojila ker je prava lepotička . In kaj vse je zajeto v ceno

 4. Ali je v društvu še kakšna podobna, vendar nižja in cenejša kobila za posvojitev? Zelo me zanima vendar mi je ta predraga iščem konja okoli ( 300 EUR ali manj ) in med višino 130 cm in 150 cm.

 5. Ali imate se kaksne druge konje za posvojitev kot tej ko so navedeni???? Saj so lepi samo vsi so ze kar stari ..rada bi kaksnega do 8 let in da so mirni in ujahani!!:)))
  Imate kaksne haflingerje za posvojitev?? ::::))))))

 6. Kdaj pa je bila še v ceni kakšnega konja tudi oprema, razen če to ni bilo posebej navedeno? Društvo še samo nima dovolj opreme, zato je ne more prodajati!

 7. Nism hotla, ampak zdej se pa ne morm vec zadrzat…. Pri vsakem konju je, poleg slik, napisana tudi celotna zgodba o konju- tudi podatki, kot so starost, ali je konj ujahan, primeren za izkusene/neizkusene jahace, se ga lahko jaha ali je le kot druzabnik ipd. Dejte mal brat zacet no! Sej vem, da se me ne tice, ampak ne morm, da ne bi… Dobra si, Natalija, da sploh se odgovarjas na te res zanimive komentarje… Sej se mogoce ne strinjam cist z vsem kar pocnete, ampak ze za prebiranje vseh teh komentarjev, si zohr zasluzte kaksno prestizno nagrado!
  Pa se to: Pri vsakem konju (poleg tega, da ze na strani pise “KONJI ZA PoSVOJITEV”) da je na voljo za posvojitev!!!

  Prosim pred komentiranjem in raznimi vprasanji najprej dobro preberite opise konj ne samo slikc gledat… Sej ce vam je nek konj vsec, si vrjetno zelite prebrati njihovo zgodbo, a ne?

 8. Hvala Sandra! Saj tudi meni včasih lasje pokonci stojijo, pa se umirim in odgovarjam, čeprav mi je res butasto, ko vidim, da ljudje sploh ne berejo.

 9. Živijo,vem da to ne paše sem ampak vi se na to najbolj spoznate.
  Koliko stane cepljenje konja proti tetanusu in koliko brušenje zob.
  Že v naprej hvala za odgovor saj delam letni “proračun” za konja ker ga mogoče dobim.
  Hvala za odg.
  lp

 10. Ali je alisa bessi tudi za rejenistvo?
  Zakaj pri poniju polux pise da je posvojen ce ni med posvojenimi??

 11. zamenjam mrvo kocke prva košnja za kobilo ali kakšnega drugega močnejšega konja sem doma iz okolice geosupljega.

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.