Postani prostovoljec, postani skrbnik

IMG_20200423_121532

Kaj pomeni biti prostovoljec v društvu
Že od samih začetkov, smo bili vedno veseli prostovoljcev, saj nam njihovo delo in pomoč, ogromno pomeni. V prvih začetkih jih je bilo veliko, nato so usahnili. Vsako leto malo po malo. Danes prostovoljcev skoraj ni. Le tu in tam se najde kakšna duša, ki je pripravljena pomagati. Rednih, dnevnih prostovoljcev, pa skorajda ni več.
Društvo svojim prostovoljcem res ne more deliti kakšnih nagrad, smo se pa vedno potrudili, da jim je bilo, kljub napornemu delu, vseeno lepo. Že od nekdaj pa jih nagrajujemo tako, da jim ponudimo skrbništvo kakšnemu konju, dokler ta ne najde doma. Prostovoljec zanj skrbi, ga neguje, se druži z njim in mu pomaga, da spet lažje zaupa človeku in da je njegov prehod iz roba človeškega odpada v novo življenje, lažji in boljši.
Je pa v društvu kar nekaj konj, za katere domov ne iščemo več, ker so ostareli, ker so bolni ali doživljensko poškodovani. Še posebej zanje iščemo resne, dobre in ljubeče skrbnike -prostovoljce, ki jim bodo poleg dnevne oskrbe znali ponuditi tudi ljubezen. Veliko lepega lahko doživite z njimi, vašo ljubezen njim, pa vam bodo stotero povrnili.
Postanite prostovoljec, postanite skrbnik kateremu konju.

4 komentarjev

  1. Pozdravljeni,

    zanima me, če bi se v nedeljo popoldne ali dopoldne lahko oglasila do vas? Trenutno delam začetni tečaj v Konjeniškem klubu Celje in bi me na dolgi rok zanimala pomoč konjem pri vas, v kolikor bi bilo obojestransko ujemanje…

    Je možno pri vas tudi terensko jahanje ali le skrb za konja (oboje me zanima, saj mi veliko pomeni že čas ob konju)?

    Lp,

    Ines

  2. Po predhodni najavi vsaj 2 dni prej, lahko pridete vsak dan, razen ponedeljka in petka, ko je zaprto. Trenutno društvo nima na voljo nobenega jahalnega konja, vsi so bili oddani, tako, da zaenkrat je na voljo samo oskrba in nega živali

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.