Vikend odprtih vrat, kot ga še ni bilo

Tokrat vas želimo malce na splošno spomniti, kaj vse se bo dogajalo in kaj vse lahko pričakujete od našega že tradicionalnega vikenda odprtih vrat društva. Veliko dela bosta imela naša letošnja komentatorja, v soboto Stane Werbole in v nedeljo Gašper Pavšič.

stane werbole

gašper pavšič

 

 

 

 

Ponosni smo, da nam je letos uspelo dvigniti kakovost in nivo prireditve, da smo uspeli pridobiti pet  vrhunskih strokovnjakov s področja veterine, zootehnike,naravnega konjarstva in boljšega počutja ter oskrbe konj, ki bodo predstavili najbolj nujne stvari, ki jih mora vedeti vsak dober lastnik konja. Veseli smo, da bomo letos prvič imeli tudi delavnico za otroke o skrbi in oskrbi malih živali, ki pa jo priporočamo tudi odraslim. Vse delavnice so vrhunske, prihajajo strokovnjaki, ki so znani ne samo doma, ampak tudi v tujini, po svetu. So strokovnjaki svetovnega formata, zato vam priporočamo, da se jih tako rejci, kot ljubitelji udeležite, saj boste po predstavitvah imeli možnost tudi osebnega brezplačnega posveta z njimi.

Milan Hren  rok planovšekUrška MarkeljBoris Sušec in SaškaMasaža konj s Tjašo Kersnik Foto mitja Derenda

 

 

 

 

 

 

 

Izredno veseli smo, da nas je kontaktirala ga. Mejra Festić,  ki bo letos s svojima ljubljenčkoma, z nami kar dva dni. Za tiste, ki še ne veste, je ga. Festić viceguvernerka Banke Slovenija in najpomembnejša oseba za spremembe varstva živali, dopolnitev zakonodaje za varstvo živali, saj je ta pobuda s konkretnimi predlogi padla na plodna tla v času prorektorstva ga. Festićeve s pooblastilom Univerze Maribor za nujne zakonodajne spremembe s področja varstva živali.
Je tisti človek, za katerega verjamem, da bo živalim tudi v prihodnosti še pomagala in ki ji bodo živali nekoč hvaležne za njeno borbo za boljše in bolj humane zakonodajne spremembe ter ukrepe in pravične kazni za njihove mučitelje.

mejra

mejra festič

 

 

 

 

Tisti, ki  nas vsako leto redno obiskujete, veste, da vsako leto pripravimo gredico, kamor lahko vsak obiskovalec, sam posadi rožico v spomin vsem trpečim konjskim dušam, za katere še ne vemo in ki mogoče nikoli ne bodo rešene, ker zanje nikoli ne bomo izvedeli. Rožico lahko prinese vsak obiskovalec sam ali pa jo dobi pri nas.

Obiskovalci so sadili rožice v spomin na trpeče konje

 

 

 

 

Letos bosta za otroke pripravljeni dve delavnici. V soboto jim bodo študentke Veterine Šoštanj pripravile delavnico o skrbi in oskrbi malih živali, tudi teh imamo kar nekaj na posestvu, v nedeljo pa bo zanje nekaj bolj prijetnega in zabavnega saj jim bo znano Playboyevo dekle, Manja Dobrilović pokazala in jih naučila, kako se  postaviti in nastaviti fotoaparatu, kako se nasmehniti, kakšno pozo zavzeti, da si na slikah čim lepši. Fotkali se bodo lahko sami, z njo ali z živalicami, ki jih imamo na posestvu.

1531583_857437657605549_1596738350_n10425368_751518568224474_2418128039766423155_n

 

 

 

 

Zelo ponosni smo, da bomo letos imeli kar dve razstavi, eno bo prispevala gospa Nevenka Gorjanc, ki z usti riše neverjetne slike konj, drugo pa naša uradna fotografinja, Maja Lesar, in sicer fotografije rešenih konj. Slednje boste lahko tudi kupili in s tem prispevali za konje društva, saj se Maja Lesar odpoveduje honorarju v dobro rešenih konj.

IMG_7850

maja med našimi konji

 

 

 

 

K sodelovanju smo povabili umetnike, ki rišejo z usti ali nogami. To so ljudje z neverjetno voljo, energijo in željo po ustvarjanju. Ljudem današnjega veliko prehitrega tempa življenja, njihovi otopelosti, vdanosti v brezizhodnost, smo želeli dati, pokazati in ponuditi nekaj njihove energije, njihovega upanja v boljšo prihodnost, moč volje in entuzijazma. Pred vami bodo ustvarjali in vam pokazali, da ni vse v materialnih dobrinah, da nas lahko razveseljujejo drobne stvari vsakdanjega življenja in da nikoli ne smemo obupati!

risanje z nogami in usti

 

 

 

 

Ker je to vikend v katerem predstavljamo in želimo poskrbeti za konje, tudi njih ne bo manjkalo. Manjši otroci si bodo lahko privoščili jahanje na ponijih, večji na večjih konjih društva v spremstvu članov društva in prostovoljcev, za sprehajanje pa bosta na voljo ponici Bala in Daisy.

Naši prostovoljci pri delu z rešenimi konji Foto Mitja Derendatn33tn99

 

 

 

 

Vsekakor pa so naši konji pripravljeni tudi za odrasle, ki si želijo sesti v sedlo in v spremstvu članov ter prostovoljcev odjahati kakšen krog.  Zaradi varnosti boste ta dan lahko jahali le v spremstvuin pod budnim očesom naših članov, če pa vam bo všeč, pa se boste lahko dogovorili tudi za individualne urice jahanja.

1966897_709976829045315_1200928646_n

 

 

 

 

Vsi mi in naši konji v tem vikendu delamo za to, da bomo zaslužili za nabavo krme in nastilja za zimo. Od vas je odvisno, koliko bodo konji zaslužili in če jim bo to uspelo.  Jahanje se sicer ne bo računalo, so pa dobrodošli prispevki v škatlice z napisom :”Delamo, da zaslužimo za krmo!”

Country mačke s svojo zvezdoPopoldanski čas pa je bolj namenjen vašemu razvedrilu, saj prihajajo različni glasbeni in plesni umetniki naše estrade. Pelo se bo, plesalo in delilo veliko veselja. Za vas smo pripravili zelo bogat srečelov z vrhunskimi dobitki, glasbeniki bodo licitirali darovane izdelke, ki so jih različni umetniki namenili kot pomoč konjem in ostalim živalim. Tudi letos bo valuta na licitaciji krma, saj tako spoznate, koliko je potrebno nameniti eni rešeni živali za en dan, en mesec življenja. Videli bomo kateri živali bo kdo postal medijski boter in katera žival bo dobila največ posvojitejev na daljavo.  Glasovali bomo za “Naj rešeno žival dneva” v centru.

Kaj naj rečem, kot drugega, da smo presrečni, da se tokrat že tretjič pri nas srečujemo z velikim mojstom motorne žage, g. Vladom Cenclem. Vlado je človek z izredno umetniško žilico in če on prihaja letos že tretjič na naš vikend odprtih vrat, potem to pomeni, da je pri nas vedno lepo. Tokrat se mu bo pridružil še Tadej Brgles, ki bo s svojo motorko pomagal, da bosta obe peli v duetu. Nekaj takega pa tudi še nismo doživeli, kajne?

tn53

Tadej Brgles

 

 

 

 

Pripravili pa smo vam tudi sejemček, kjer se bodo predstavila razna društva, ki skrbijo za zavržene in pomoči potrebne živali. Nekatere od teh živali boste lahko tudi spoznali in se prepričali, da je lahko tudi rešenček odličen družabnik ter prijatelj. Tudi stojnica našega društva bo tu. Že zdaj boste imeli možnost, da tisti o,5% dohodnine, namesto državi, podarite konjem društva, saj smo že pripravili vloge, da vam v decembru ne bo treba skrbeti, kje jih dobiti in komu nameniti. Tu se boste lahko včlanili in poravnali članarino za letos, lahko boste podpisali pogodbo o posvojitvi na daljavo za katerokoli žival v centru, ki vam bo najbolj sedla v srce in dušo. Na tej stojnici boste lahko kupili podkve za srečo, ki so jih nekoč nosili naši konji, si kupili obesek za ključe in še nekaj manjših drobnarij. Podjetje Lorum iz Ljubljane nam je letos omogočilo, da lahko na naši stojnici, kot donacijo rešenim konjem, kupite tudi dodatne prehrambene artikle, kot so briketi, musliji, lizalni kamni in še kaj. Na kupljen artikel boste lahko napisali, kateri živali ste hrano namenili in jo odložili na voz za materialne donacije, lahko pa jo nabavite tudi za svoje konje. Majčk pa letos, zaradi težke finančne situacije, ne bo, vam bomo pa omogočili, da boste lahko prijateljem in znancem poslali razglednico s prireditve.

150351_322892981141564_791688928_n

Cantus

 

 

 

 

 

Materialne donacije, ki jih boste za konje pripeljali s sabo, se bodo zbirale na za to pripravljenem vozu za donacije. Vse, ki želijo, da se jim tudi osebno zahvalimo, prosimo, da na svojo donacijo pripišejo svoj naslov, da se vam bomo lahko osebno zahvalili.

Vsak dan bomo licitirali nekaj prečudovitih izdelkov, ki so nam jih podarili umetniki z namenom, da se zbrani denar porabi za poplačilo veterinarskih uslug.

irena ameršek

10711676_10203107556793714_2147275192_n angels art

 

 

 

 

Veliko smo vam pripravili, zato smo želeli tudi najbolje poskrbeti da ne boste lačni in žejni. Letos smo tako povabili, da z najboljšimi dobrotami domače kuhinje za vas poskrbi gostilna Križnik iz Gaberk pri Šoštanju. Gostilna ima dolgoletno tradicijo, njihove dobrote so znane daleč naokoli, osebje pa prijazno in ustrežljivo. Tokrat bo tako, po celi Savinjski dolini, dišalo po njihovih dobrotah, zato pridite lačni, saj se omamnim vonjem njihove kuhinje ne boste mogli upreti.

križnik čevapčiči-1

 

 

 

 

 

Letos ta uradni fotografinji društva Maja Lesar in Sara Marn, tudi stari znanec Mitja Derenda je sporočil, da se bo oglasil. Prihaja tudi fotoreporterka Maja Ikanovič s prijateljico Mojco, ki bosta posneli prispevek za otroški program Infokanal, svojo prisotnost pa je že potrdil tudi Planet TV.

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.