Kaj se bo dogajalo v nedeljo 5. oktobra

naslovnica

V nedeljo je volitveni dan. Nas to vsekakor ne bo zmotilo, verjamem, da tudi vas ne, saj bomo svojo državljansko dolžnost opravili pred 10:00 ali pa 17:00 uri.  Če vas bodo jutranje volitve razkurile ali se boste psihično pripravljali na popoldanske, vam vsekakor priporočamo, da si za boljše razpoloženje vzamete čas in preživite nedeljo med in z nami, saj bomo nabiti s pozitivno energijo, ki bo razbila še tako črne misli. Za nedeljo smo vam pripravili takšen program:

10:00 – 10:20 Band Alizaraznimivogali pozdravna budnica

10:20 -11:00    Predstavitev konj društva in program prostovoljcev društva z rešenimi konji

11:00- 11:30  Alja Krušičbotrstvo eni od rešenih živali društva in pevski nastop

11:30 – 12:15  Boris Sušec – naravno konjarstvo, , nato so možni osebni posveti in vprašanja v kotičku za osebne nasvete

12:15 -13:00   Rok Planovšek  dr.vet.med. homeopatija pri konjih, nato so možni osebni posveti in vprašanja v kotičku za osebne nasvete

13:00 -13:45  Urška Markelj  barefoot oskrba kopit, , nato so možni osebni posveti in vprašanja v kotičku za osebne nasvete

13:45 -14:45   Dejan Vunjak, botrstvo eni od rešenih živali društva in pevski nastop

14:45-15:00  Manja Dobrilovič, botrstvo eni od rešenih živali društva in nato z otroci delavnica o foroshutingu

15:00 – 15:30  Lidija Vinšek, botrstvo eni od rešenih živali društva in pevski nastop

15:30 -16:30  Atomik Harmonik, botrstvo eni od rešenih živali društva, pevski nastop in licitacija

16:00 – 17:00 Natalija Verboten, licitacija, botrstvo eni od rešenih živali društva in pevski nastop

17:00 – 17:30 Marijanca Bahar, zvočna kopel za miren zaključek vikenda

Med posameznimi prostimi termini, bodo prostovoljci predstavljali konje društva.

Ta dan bo program povezoval super odličen komentator, ki ga poznajo vsi iz raznih konjeniških prireditev, še posebej pa otroci, ki obiskujejo ranč Seleren.  Nedeljski komentator Gašper Pavšič, je znan po svojih humornih vložkih med komentiranjem in svoji strokovnosti.

Za otroke bo poskrbljeno v otroškem kotičku, kjer bodo se bodo ob 15:00 uri učili skupaj z Manjo Dobrilovič, kako se nastaviti fotoaparatu, da si čim lepši na sliki, fotkali se bodo tudi z živalmi,  sprehajali in jahali bodo ponije pa tudi malce večje konje.

Tokrat bosta za vas ustvarjala kar dva umetnika z motorkami, letos bo naš redni gost Vlado Cencel skulpture izdeloval skupaj s prijateljem Tadejem Brglesom. Kaj bosta pričarala pred našimi očmi, še ne vemo, bo pa prav gotovo nekaj lepega in posebnega.  lahko si boste ogledali pripravljene razstave ali se samo sprehodili med konji in ostalimi rešenčki društva. Na voljo za posvojitev pa bo tudi nekaj zajčkov, vendar izključno za hišne ljubljenčke.

Na sejmu si boste lahko ogledali delo društev, z nakupom raznih izdelkov, ki jih izdelujejo njihovi člani, pa pomagali, tudi kakšnemu štirinožnemu revčku ali se čudili kačam velikankam.

Na stojnici društva za zaščito konj boste lahko že ta dan podpisali vlogo za namenitev dela dohodnine društvu in vam ne bo treba čakati na zadnji trenutek, lahko si boste kupili podkev za srečo ali obesek s konjičkom. Lahko se boste včlanili, lahko boste podpisali pogodbo o posvojitvi na daljavo za kakšnega konja in mu pomagali, da bo njegovo življenje pri nas še bolj kvalitetno. Na tej stojnici boste lahko izbranemu rešenemu konju, ki vam je najbolj všeč, kupili vrečo briketov, lizalni kamen, .. in na darovani izdelek sami napisali njegovo ime. To donacijo bomo potem skupaj z vami prenesli na voz za donacije. Tu boste lahko kupili tudi VH opremo za vašega konja in še marsikaj.

Seveda ne bo manjkal srečelov, letos resnično bogat, saj je med dobitki kar nekaj masažnih aparatov, sobno kolo, pa avtomehanične in frizerske storitve, knjige, nakit, pa še cel kup odličnih nagrad. In prav vsaka srečka zadene!

Posladkali se boste lahko s pravimi blejskimi kremšnitami, saj so nam jih 100, za dobro konj, darovali hoteli Bled in 150-timi pravimi trojanskimi krofi, ki jih je, prav tako v dobro konj, daroval hotel Trojane. Drugače pa bo ta dan za hrano in pijačo skrbela več kot odlična in dobro znana domača gostilna Križnik iz Gaberk pri Šoštanju. Njihove dobrote so znane daleč naokoli, prav gotovo pa se jim ne boste mogli odreči tudi vi, saj bo dišalo po celi prelepi Savinjski dolini.

 

Glede na to, da lahko zaradi osebnih obveznosti, celo zaradi prometnih zamaškov, pride do zamika kakšne predstavitve,  nastopa ali odpovedi, si pridržujemo pravico, do spremebe objavljenega programa.

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.