Kdo in kdaj v soboto 4. oktobra 2014

naslovnica

Vem, da vas že vse zanima, kdo in kdaj bo predaval, nastopil v soboto 4.oktobra. Program smo nekako uskladili, vse skupaj pa naj bi potekalo nekako takole:

10:00 – 10:15 Band Alizaraznimivogali pozdravna budnica in otvoritev razstave fotografinje Maje Lesar

10:15 -11:00   Milan Hren dr.vet.med. Najpogostejše bolezni konj, posebej kolike, nato so možni osebni posveti in vprašanja v kotičku za osebne nasvete

11:00- 11:30  UNSU – umetniki, ki slikajo z usti in nogami in otvoritev razstave Nevenke  Gorjanc  ter nastop Neja Zrimšek Žiger 

11:30 – 12:00  Tjaša Kersnik – masaža konj, nato so možni osebni posveti in vprašanja v kotičku za osebne nasvete

12:00 -12:30 Anay, botrstvo eni od rešenih živali društva in pevski nastop

12:30 -13:00  Andreja Zaljetelj, botrstvo eni od rešenih živali društva in pevski nastop

13:30 -14:00   Country mačke, botrstvo eni od rešenih živali društva in  plesni nastop

14:00-15:00  Regina, botrstvo eni od rešenih živali društva in nastop

15:00 16:15  Ansambel Vrh, botrstvo eni od rešenih živali društva, nastop in licitacija v dobro konj

16:15 -16:45  Katja Mihelčič, botrstvo eni od rešenih živali društva in nastop

16:45 – 17:00 Klara in Nina, botrstvo eni od rešenih živali društva bobni

Med posameznimi prostimi termini, bodo prostovoljci predstavljali konje društva.

Ta dan bo program povezoval super odličen komentator Stane Werbole, bolj znan kot prvi glas kasaških dirk. Tisti, ki pa ste nas obiskali že lani, se ga boste prav gotovo spomnili, saj nas je znal dobro nasmejati.

Za otroke bo poskrbljeno v otroškem kotičku, kjer bodo ob 13:00 uri poslušali, kaj so jim o oskrbi in skrbi za male živali pripravile študentke, ki opravljajo prakso na Veterini Šoštanj, sprehajali in jahali bodo ponije pa tudi malce večje konje. Na voljo za posvojitev pa bo tudi nekaj zajčkov, vendar izključno za hišne ljubljenčke.

Tokrat bosta za vas ustvarjala kar dva umetnika z motorkami, letos bo naš redni gost Vlado Cencel skulpture izdeloval skupaj s prijateljem Tadejem Brglesom. Kaj bosta pričarala pred našimi očmi, še ne vemo, bo pa prav gotovo nekaj lepega in posebnega. Med slikanjem boste lahko opazovali umetnike, ki slikajo z usti in nogami, lahko si boste ogledali pripravljene razstave ali se samo sprehodili med konji.

Na sejmu si boste lahko ogledali delo društev, z nakupom raznih izdelkov, ki jih izdelujejo njihovi člani, pa pomagali, tudi kakšnemu štirinožnemu revčku ali se čudili kačam velikankam.

Na stojnici društva za zaščito konj boste lahko že ta dan podpisali vlogo za namenitev dela dohodnine društvu in vam ne bo treba čakati na zadnji trenutek, lahko si boste kupili podkev za srečo ali obesek s konjičkom. Lahko se boste včlanili, lahko boste podpisali pogodbo o posvojitvi na daljavo za kakšnega konja in mu pomagali, da bo njegovo življenje pri nas še bolj kvalitetno. Na tej stojnici boste lahko izbranemu rešenemu konju, ki vam je najbolj všeč, kupili vrečo briketov, lizalni kamen, .. in na darovani izdelek sami napisali njegovo ime. To donacijo bomo potem skupaj z vami prenesli na voz za donacije. Tu boste lahko kupili tudi VH opremo za vašega konja in še marsikaj.

Seveda ne bo manjkal srečelov, letos resnično bogat, saj je med dobitki kar nekaj masažnih aparatov, sobno kolo, pa avtomehanične in frizerske storitve, knjige, nakit, pa še cel kup odličnih nagrad. In prav vsaka srečka zadene!

Posladkali se boste lahko s pravimi blejskimi kremšnitami, saj so nam jih 100, za dobro konj, darovali hoteli Bled in 150-timi pravimi trojanskimi krofi, ki jih je, prav tako v dobro konj, daroval hotel Trojane. Drugače pa bo ta dan za hrano in pijačo skrbela več kot odlična in dobro znana domača gostilna Križnik iz Gaberk pri Šoštanju. Njihove dobrote so znane daleč naokoli, prav gotovo pa se jim ne boste mogli odreči tudi vi, saj bo dišalo po celi prelepi Savinjski dolini.

 

Glede na to, da lahko zaradi osebnih obveznosti, celo zaradi prometnih zamaškov, pride do zamika kakšne predstavitve ali nastopa, si pridržujemo pravico, do spremebe objavljenega programa.

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.