Vikend odprtih vrat društva 4. in 5. oktober 2014

naslovnica

Tako!

Letošnji vikend odprtih vrat društva bo resnično nekaj izjemnega. Toliko priznanih slovenskih strokovnjakov s področja veterine, oskrbe kopit, naravnega konjarstva, masaže, homeopatije, oskrbe malih živali, še nikoli nismo imeli, toliko znanih medijskih osebnosti, tudi ne. Prav tako smo veseli, da se bo letos predstavilo veliko število duštev, ki pomagajo živalim. Resnično se pripravlja velik, velik dogodek

Znani so tudi že nastopajoči in strokovnjaki po posameznih dnevih in tule vam objavljamo, kdaj kdo prihaja, da se boste lažje odločili, kdaj nas obiskati. Ampak priporočamo vam, da si rezervirate ves vikend, saj bo kaj videti in slišati.

SOBOTA 4.OKTOBER:

STROKOVNA PREDAVANJA IN PREDSTAVITVE

Milan Hren dr.vet.med.

Milan Hren

Milan Hren dr.vet.med je priznan strokovnjak doma in v tujini. Njegovo znanje je ogromno, še posebej pa se je specializiral za konje. Je tudi uradni veterinar društva za konje v RC Petra, poznajo pa ga skoraj vsi lastniki konj po Sloveniji. Zaposlen je v Veterinarski bolnici v Slovenski Bistrici, ki je lani odprla tudi poseben oddelek za konje, z najmodernejšimi pripomočki in napravami, operacijsko dvorano za konje in boksi za okrevanje. S svojimi sodelavci opravlja tudi najbolj zahtevne in komplicirane posege. Tokrat vam bo predaval o najpogostejših boleznih konj, še posebej s poudarkom na kolikah, ki se jih vsi tako zelo bojimo. Dr. Milan Hren bo po predavanju in prikazu, v kotičku za osebne nasvete, na voljo za vaša vprašanja in osebne pogovore.

Tjaša Kersnik

Masaža konj s Tjašo Kersnik Foto mitja Derenda

Masažo definiramo kot delovanje mehaničnih in mehkih struktur na konjevo telo z namenom preprečiti ali lajšati bolečino, mišične spazme, stres in splošno slabo počutje. Tjaša je tista, ki je z masažo konj v Sloveniji začela, ki nam je pokazala in dokazala, da tudi te živali potrebujejo takšno terapijo in da je to nepogrešljiv način vzdrževanja dobrega počutja in kondicije tako tekmovalnih kot rekreativnih konj. Tjaša je svoje znanje pridobivala in izpopolnjevala v Angliji in si tudi pridobila naziv  Equine Body Worker. Pred štirimi leti se je vrnila v Slovenijo in sedaj tukaj pomaga vašim in našim konjem ter jim lajša mišične bolečine. Tjaša Kersnik  bo po predavanju in prikazu, v kotičku za osebne nasvete, na voljo za vaša vprašanja in osebne pogovore.

Veterina Šoštanj

veterina šoštanj

 

Veterina Šoštanj je znana predvsem po ambulanti za male živali. 2. junija letos so se tudi preselili v nove poslovne prostore v Velenju in tako svoje delo približali večjemu številu prebivalcev. Zelo dobro sodelujejo s študenti, zato so ravno ti letos pripravili delavnico na temo o skrbi in oskrbi malih živali. Delavnica je namenjena predvsem otrokom, ne bo pa čisto nič odveč, če temu prisluhnejo tudi odrasli in obnovijo svoje znanje. Predavatelji bodo po predavanju in prikazu, v kotičku za osebne nasvete, na voljo za vaša vprašanja in osebne pogovore.

NASTOPAJOČI:

Takoj,  ob 10:00 uri nas bo na noge postavil Band Alizaraznimivogali iz Polzele. Je to skupinica veselih fantov, ki radi komu polepšajo praznik in sodelujejo na prireditvah.

Alizaraznimivogali

Regina

Regina

Vzdevek Regina (kraljica) je dobila že v osnovni šoli, ko je v igrici upodobila kraljico Elizabeto.  Končala je glasbeno šolo klavirja in se naučila igrati še kitaro. Na svojem prvem televizijskem nastopu je pri 16 letih pela in igrala v živo in od takrat dobila veliko povabil za nastope in koncerte. S pesmijo »Vem« se je prvič udeležila festival Pop delavnica. Leta 1988 je izšla njena prva samostojna avdio kaseta, po letu in pol pa druga. Na izbor za evrosong se je prvič prijavila že leta 1990, leta 1993 pa je bila pesem »Naj ljubezen združi vse ljudi« na izboru za evrosong na četrtem mestu. Izdala je tudi album z naslovom »Liza ljubi jazz«. Leta 1995 je izšel album Religija ljubezni. Že naslednje leto je na evrosongu v Oslu na Norveškem  s pesmijo Dan najlepših sanj, zastopala Slovenijo. Čez dve leti se je na vnovičnem izboru za evrosong pesem »Glas gora« uvrstila na tretje mesto. Na prireditvi Slovenska popevka  1998 je nastopila s pesmijo »Sončna ljubezen« in leto pozneje na istem festivalu prejela nagrado za zvokovno podobo pesmi »Ujemi moj nasmeh«. Leta 2000 je za pesem »Moje ime« prejela najbolj prestižno nagrado festivala Slovenske popevke 2000 – nagrado strokovne žirije za najboljšo skladbo in najboljšo upodobitev videospota.

Andreja Zaljetelj

andreja Zaljetelj1

Po letih delovanja v ansamblih različnih glasbenih zvrsti, je pred nekaj leti začela s samostojno kariero, pod imenom Andreja. Ob pravem času je srečala prave ljudi, najbolj hvaležna pa je doc. profesorju Nacetu Junkarju za  boljšo tehniko petja, lepši zven glasu, ozdravitev glasilk in suveren nastop pred mikrofonom.  Doslej je posnela devet pesmi, katere predstavlja na raznih prireditvah ter številnih radijskih in televizijskih postajah. nastopila je tudi na festivalu FENS. Njen cilj v tem letu je izdati prvi samostojni CD. Ob izdaji CD-ja načrtuje tudi koncert.  Je velika ljubiteljica konj in brez pomisleka se je odločila sodelovati in s svojim glasom pomagati našim rešenčkom.

Katja Mihelčič

katja mihelčič

Je 20-letna študentka razrednega pouka, ki prihaja iz Lukovice. Njena največja strast je petje, za katerega pravi, da jo notranje bogati in ji daje pristno energijo. V svet glasbe je vstopila že pri rosnih devetih letih, ko sta jo starša vpisala v glasbeno šolo, kjer se je učila igrati klavir. Melodija jo je vedno navdihovala, zelo hitro pa ji je pričela dodajati tudi besedila. Svoje prve pevske izkušnje je pridobila pri dvanajstih letih, ko je nastopila na festivalu ‘Korajža velja’in se uvrstila v finalni izbor. Ta uspeh jo je spodbudil, da je poleg ur klavirja pričela obiskovati tudi ure solo petja. Sledila je kopica nastopov in tekmovanj, kjer je Katja nizala uspeh za uspehom. Leta 2010 se je pridružila skupini ‘Foxy Teens’, po dveh letih skupnega nastopanja pa se je odločila za samostojno glasbeno pot.

Anay

anay

Simpatična 23-letna pevka ANAY, ki se predstavlja s prvim singlom »Nj zvrti se ti«, z velikimi koraki vstopa na slovensko glasbeno sceno. Simpatična Gorenjka se z glasbo sicer ukvarja od 15. leta. Potem ko se je najprej preizkušala na »Open Mike« večerih in se izpopolnjevala v petju pri različnih učiteljih, je zdaj končno prišel čas za samostojno glasbeno pot.

Med najstniškimi leti je bila ANAY sicer aktivna športnica in se je ukvarjala s kolesarjenjem, tekom, hojo v hribe, plavanjem in kick-boksom, leta 2005 pa je celo bila Naj smrklja. Pevka je prepričana, da je ravno petje takrat pripomoglo k njeni zmagi, saj je na vprašanje, kaj od glasbe posluša, vse kar zapela.
To pa še ni vse, malo za šalo, malo zares tudi jodla in beat boxa!

Country mačke

country mačke

Kavbojsko plesno skupino Country Mačke sestavlja 23 ‘kavbojk’ iz širše okolice Kranja. Značilnost skupine so tri starostne generacije plesalk od deset do 63 let. Skupaj ustvarjajo že dve leti in pol in v tem času so se naučile kar 32 različnih koreografij oziroma toliko country plesov. Gre za ljubiteljsko plesno skupino s pestrim programom, ki se ji je v zadnjem času pridružila tudi country glasbena skupina Pepita Orchestra. Voditeljica in inštruktorica Country Mačk Milena Razinger pravi, da dekleta rade delijo veselje in srečo z ljudmi.

Country mačke imajo tudi svoj ranč Luže, kjer jim med plesnimi vajami delajo družbo konjički, saj so vse po vrsti ljubiteljice teh plemenitih živali. Letos k nam prihajajo že drugič in pravijo, da bodo naredile še boljši plesni žur kot lani.

Ansambel Vrh

ansambel vrh

Ansambel Vrh sestavljajo mladi glasbeniki, doma iz spodnje Savinjske doline, natančneje iz Prebolda. Člani ansambla so Denis Herman, Uroš Točaj, Dejan Starc in novo pridruženi član Primož Fleisinger. Gre torej za fantovsko zasedbo, ki se poleg izvajanja glasbe posveča tudi humornim vložkom. Pravijo, da so se glasbi posvetili resno in iz srca kar so pokazali že na nekaj festivalih. Z veseljem so se odzvali našemu povabilu in verjamem, da nam bo v njihovi družbi lepo in zabavno.

Neja Žiger

neja žiger

13 letna Neja Zrimšek Žiger se je rodila brez obeh rok. Kljub temu slika, in sicer, z nogami. Njene slike so pogosto na razstavah v družbi drugih slikarjev invalidov, ki slikajo z usti ali nogami. Neja pa ima še eno strast in to je petje. V tem uživa, se veseli življenja in upam, da bo tudi marsikomu od nas, ki se mu zdi življenje težko pokazala in dokazala, da temu ni tako, če imaš pravi navdih, voljo in željo, da uspeš. Tudi Neja obožuje konje in tokrat se je odločila da poje njim, ki so imeli to srečo, da so bili rešeni iz pekla.

Nina in Klara s šamanskimi bobni

šamanski bobni

Za konec pestrega dneva se bomo sproščali ob zvokih šamanskih bobnov. Tako bomo domov odšli spočiti in pomirjeni.

Šamanski boben velja za enega najstarejših instrumentov, ki so ga uporabljala starodavna ljudstva na vseh kontinentih. Na prve bobne naj bi igrali že 20 – 30.000 let nazaj, najstarejši še ohranjeni bobni pa izvirajo iz neolitika, to je 6.000 let pred našim štetjem. Šamansko bobnanje ni koncert in tudi ni glasba, ki bi jo poslušali med vožnjo v avtomobilu. Je starodavno orodje, ki nam pomaga, da se sprostimo in povežemo s tistimi deli sebe, ki jih v današnjem hitrem ritmu spregledamo, zatremo, pa vendar imajo na nas velike učinke. Daljša izpostavljenost globokim vibracijam šamanskega bobna izzove globoke učinke, ki posegajo v telo, delujejo na mišice, kosti, vibrirati začnejo vse celice, uravnajo pa se tudi naša čustva in mentalni procesi.

UMETNIKI:

UNSU: društvo umetnikov, ki rišejo z nogami in usti

risanje z nogami in usti

Verjetno ste že vsi kdaj dobili v nabiralnike majhen paketek voščilnic skupaj s položnico brez zneska. danes vam predstavljamo umetnike, ki te voščilnice ustvarjajo, da si boste znali sami predstavljati od kod prihajajo in na kakšen način so ustvarjene.

V sloveniji interese slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami zastopa založba UNSU. Vdmfk pa je združenje, ki po svetu ponuja poleg voščilnic tudi druge artikle, ki so izključno narejeni s poslikavami njihovih članov. Člani tega združenja so lahko le invalidi, ki se izkažejo s svojim prizadevanjem in jih povezuje v medsebojni odnos iskanje mejnega območja ustvarjanja, prijateljstva in volja do ustvarjalnosti ter slikajo izključno z usti ali nogami. Združenje nudi svojim članom izboljšanje življenskega standarda s tem, da jim daje štipendijo, jih predstavlja v likovnih galerijah doma in po svetu in jim nudi dodatno likovno izobraževanje.Združenje je znotraj organizirano kot vzajemna pomoč najtežje prizadetih invalidov.

Vlado Cencel

Umetnik z motorko Vlado Cencel

Vlado Cencel, umetnik in ustanovitelj društva kiparjev z motorno žago, je eden tistih ljudi, ki se nam nikoli ne izneverijo. Letos bo pri nas sodeloval že tretjič. Ta velik človek društvu vsako leto podari nekaj svojih skulptur, ki jih društvo potem na prireditvi licitira, izkupiček pa nameni za oskrbo konj in njihove veterinarske stroške.

Tudi letos boste tega neverjetnega umetnika lahko opazovali pri njegovem delu. Čisto posebno zanj smo že celo leto hranili čisto poseben del drevesa, malo njemu v izziv, malo vsem nam v zabavo in na koncu za veliko vzdihovanje vseh nas, ob občudovanju izdelane umetnine!

Tadej Brgles

Tadej Brgles

Tudi Tadej je član društva kiparjev z motorno žago. Je Vladov prijatelj in hkrati izzivalec, saj tudi on iz čisto navadnega ostanka drevesa naredi prečudovite skulpture. Letos imamo tako srečo, da bomo lahko hkrati, pri delu, opazovali dva velemojstra z motorkami in ob tem nesramno uživali.

RAZSTAVE:

Fotografska razstava Maje Lesar

in

razstava o delu društva v letu 2014

 

NEDELJA 5. oktober

STROKOVNA PREDAVANJA IN PREDSTAVITVE

Urška Markelj – Kako in kaj je Barefoot oskrba kopit

Urška Markelj

 

Urška Markelj je oseba, ki je dobro poznana v “konjski” krogih, saj ji pravimo, da je prva dama barefoota. Barefoot oskrba kopit je sicer samo ena od dejavnosti, s katero se Urška ukvarja, po kateri je najbolj znana in ki jo tisti, ki imajo predvsem laminitične konje, tudi najbolj potrebujejo. Po poklicu je dipl. zootehnik , je velika zagovornica pravic, boljšega življenja živali in ravnanja z njimi. Pravzaprav mislim, da je bila tista prva, čeprav takrat še ne tako znana, borka, iz katere dejansko izhajamo vsa društva. Njeno znanje je ogromno, prepotovala in videla je stvari, ki jih mi verjetno ne bomo nikoli, zato smo še toliko bolj veseli in počaščeni, da se je odločila danes odločila priti k nam tako velika oseba, s tolikšnim znanjem in ga tukaj na tem mestu deliti z vami.

Boris Sušec – Naravno konjarstvo

Boris Sušec in Saška

 

Na spletnem portalu Ženska.si piše, da imamo tudi Slovenke svojega šepetalca konjem. Res je! Boris Sušec je velikan slovenskega naravnega konjarstva in v društvu, kamor prihajajo mučeni trpinčeni in psihofizično zlorabljeni konji, je  imeti pomoč in podporo človeka, s tako veliko znanja, neprecenljivo. Boris je svoje življenje in svojo poklicno pot posvetil konjem. Še poseben izziv so mu tisti, kot pravimo problematični, za katere na koncu vedno ugotavlja, da niso problematični konji, ampak njihovi lastniki. In vedno znova tudi ugotavlja, da je znanje  lastnikov konj, premajhno, saj lastništvo ne pomeni samo hrano, kidanje in jahanje, ampak tudi delo in vez s konjem na tleh in v sedlu

Rok Planovšek d.vet.med. –  Homeopatiji pri konjih

rok planovšek

 

Rok Planovšek dr.vet.med. je zaposlen v Veterinarski ambulanti v Mozirju. Tudi on je v bližnji in daljni okolici znan kot odličen veterinar za konje, ki je vedno pripravljen priskočiti na pomoč, pa če je ali ni dežuren. Rok se ob rednem delu in vseh naših nujnih klicih, redno izobražuje, pridobil pa je tudi evropsko licenco iz homeopatije pri konjih in je član slovenskega homeopatskega veterinarskega društva. V svoji priročni lekarni ima na voljo vedno 120 pripravkov v različnih potencah.   Homeopatija pri konjih je dokaj nova veda pri nas, ki jopozna in sprejema šele malo lastnikov konj. Vesel je, da se pri nas končno lahko tudi na tem področju obrnemo k naravnim načinom zdravljenja.  Rok pravi, da homeopatska sredstva niso čudežni pripravki in ne pomagajo kar povprek, ampak jih homeopat natančno določi iz »anamneze, z repertoriziranjem in poznavanjem Materie medice«, knjige Samuela Hahnemanna, utemeljitelja homeopatije. Temelj za pravilen izbor zdravila je izčrpen pogovor o vseh bolnikovih simptomih, za kar si je treba vzeti čas: »In dobro je treba poznati lastnosti homeopatskih zdravil. Pravi, da je uporabnika treba naučiti, da to niso čudežne kroglice, ki se uporabljajo kot izhod v sili, ko vse drugo odpove, ampak so veliko bolj uporabne za blaženje običajnih težav.

NASTOPAJOČI:

Tudi v nedeljo zjutraj ob 10:00 uri, se bo dan začel z bandom Alizaraznimivogali iz Polzele. Ob njihovih zvokih bomo lažje in bolj veselo vstopili v nedeljski volitveni dan.

Alizaraznimivogali

 

Natalija Verboten

Natalija Verboten je botra Valdamoru Foto Nina Delopst

Natalija nas je s svojo prisotnostjo razveselila že lani. Življenske zgodbe rešenih konj so ji segle globoko v dušo, odločila se je, ne samo medijsko ampak tudi na daljavo posvojiti konja  Valdamora. Tudi skozi vse leto se trudi in v medijih opozarja na slabo ravnanje ljudi z živalmi in jih poziva naj bodo boljši lastniki. Natalija je izredno srčen človek, ki želi pomagati šibkejšim in tistim, ki sami ne morejo povedati o svojem trpljenju. Ponosni smo, da nas bo tudi letos počastila s svojim obiskom, saj je postala že prava ambasadorka našega društva.

Atomik Harmonik

atomik harmonik

 

Slovenijo že nekaj časa s svojo pozitivno energijo ter sproščeno, neobremenjujočo glasbo navdušujejo Atomiki! Prava pravcata turbo folk skupina niza uspešnico za uspešnico, njihov prvi album pa je bil fenomen na slovenski glasbeni sceni, saj je bil prodan v diamantni nakladi, prav tako pa se je na lestvici najbolje prodajanih albumov SLO TOP 30 obdržal celih 80 tednov! Že samo ime benda – Atomik Harmonik – razkriva vso filozofijo skupine: v njej je združena tipična, prepoznavna slovenska glasba, katere osnova je večglasno (moško in žensko) petje ter harmonika, ki pa je ‘zmešana’ z modernimi beati in sampli. Črpajo iz bogate zakladnice naravne dediščine. Njihovi veliki vzorniki so Lojze Slak, Slavko Avsenik in mnogi drugi najvidnejši predstavniki vala, ki se ga nekateri Slovenci sramujejo, a se obenem ne zavedajo, da je edino glasba teh velikanov prestopila meje naše male deželice.  Tokrat bodo z nami delili svoje poskočne ritme in pomagali licitirati prečudovite stvari za rešene živali.

Dejan Vunjak

dejan vunjak

 

Kot mlajši je nastopal v več mladinskih filmih in serijah, zdaj pa se posveča glasbi. Igra tolkala, kitaro in bobne. Obiskuje Konservatorij za glasbo in balet Ljubljana.  Krajši čas je kot bobnar sodeloval pri ansamblu Atomik Harmonik po tem pa je na pobudo Domna Kumra z ansamblom Brendijeve barabe pričel samostojno kariero.

Je sin znanega glasbenika Branka Jovanovića Vunjaka, ki smo ga vsi poznali pod vzdevkom Brendi.

Lidija Vinšek

lidija vinšek

 

Predstavljamo vam  talentirano pevko Lidijo Vinšek, ki je s pesmijo Ne zapiram si vrat prebila led na težko dostopni slovenski glasbeni sceni. Korošica Lidija Vinšek že od nekdaj rada prepeva. Kot deklica je dobila za darilo mikrofon, ki je postal njena edina ljubljena igrača. Na žalost družina ni prepoznala njenega talenta ter je bila gluha na njeno željo, da bi igrala neki inštrument. Tako je Lidija Vinšek svoj talent negovala samo z vajami v mikrofon. Življenje jo je popeljalo po raznih stezah, vendar nikoli na stezo glasbe, vse do nedavnega. Lidija se je, kot ljubiteljica konj, z veseljem odzvala našemu povabilu, da s svojim glasom pomaga rešenim konjem.

Alja Krušič

alja krušič

 

Alja nas je z angelskim glasom osupnila na šovu Slovenija ima talent in postala zmagovalka lanskoletnega šova. Pravi, da je bil to preizkus nje sebe, koliko zmore, koliko je osebnostno močna in ne nazadnje, ali je dovolj prepričljiva, da lahko prepriča komisijo in gledalce, da jo podprejo. Izkušnja pa je bila seveda nepozabna in neponovljiva. Danes je z nami tukaj, da tudi ona pomaga pri ozaveščanju lastnikov živali, da pomaga promovirati društvo in da za rešenenim živalim tudi kaj lepega zapoje. Uživajmo!

Manja Dobrilovič, Playboyevo dekle

1531583_857437657605549_1596738350_n

Manja je preprosto dekle, ki smo jo spoznali tekom letošnjega leta, ko nas je obiskala in nam že pomagala  s promoviranjem društva in naših rešenih živali.  Očara nas z neverjetnim šarmom, gracioznostjo in žensko milino, koketnostjo in odločnostjo ter neskončno privlačnostjo. Je Playboyevo dekle leta 2014 in naša podpornica. Tokrat smo jo prosili, da nam pomaga pri otrocih, kar je z veseljem sprejela. V kotičku za otroke jih bo tako učila, kako se postaviti pred fotoaparat, kako se nasmehniti, kakšno pozo zavzeti, da je fotografija čim lepša in čimbolj privlačna. Fotkali pa se bodo skupaj z našimi rešenimi živalmi.

Marijanca Bahor

marjanca Bahor

 

 

 

 

Zvok gonga nas popelje v globine, kamor si sami nebi drznili in nas hkrati dvigne v višine, ki so nam nepredstavljive. Sprošča točno tisto, kar je potrebno sprostiti. Pogovarjala se bosta Zemlja in Luna. Izvaja Marijanca Bahar, zaljubljena v naravo in njene darove, pravkar začenja svoj projekt Boginje zdravja. S konji pa se spoznava na ranču Weter.

UMETNIKI:

Vlado Cencel – umetnik z motorko

tn53

Vlado Cencel, umetnik in ustanovitelj društva kiparjev z motorno žago, je eden tistih ljudi, ki se nam nikoli ne izneverijo. Letos bo pri nas sodeloval že tretjič. Ta velik človek društvu vsako leto podari nekaj svojih skulptur, ki jih društvo potem na prireditvi licitira, izkupiček pa nameni za oskrbo konj in njihove veterinarske stroške.

Tudi letos boste tega neverjetnega umetnika lahko opazovali pri njegovem delu. Čisto posebno zanj smo že celo leto hranili čisto poseben del drevesa, malo njemu v izziv, malo vsem nam v zabavo in na koncu za veliko vzdihovanje vseh nas, ob občudovanju izdelane umetnine!

Tadej Brgles – umetnik z motorko

Tadej Brgles

Tudi Tadej je član društva kiparjev z motorno žago. Je Vladov prijatelj in hkrati izzivalec, saj tudi on iz čisto navadnega ostanka drevesa naredi prečudovite skulpture. Letos imamo tako srečo, da bomo lahko hkrati, pri delu, opazovali dva velemojstra z motorkami in ob tem nesramno uživali.

RAZSTAVE:

Fotografska razstava Maje Lesar

in

razstava o delu društva v letu 2014

Vsekakor pa je tudi potrjeno, da bo kljub bolezni, v enem od obeh dni nastopil velikan glasbene scene, človek s prekrasnim glasom, ki zamaje vsake ženske noge in poveča utrip srca, gospod Nace Junkar!

Nace Junkar poje predsednici društva Foto Mitja Derenda

Nace Junkar je velikan slovenske glasbene scene na prav vseh področjih. Da tako velik človek podpira delovanje društva in da letos že drugič sodeluje na naši prireditvi, je velika čast. Srečna pa je lahko tudi Klara, kateri je medijski boter,  da jo je pod svoje okrilje sprejel človek takšnega slovesa, kot ga ima Nace Junkar.

Mejra Festić, viceguvernerka Banke Slovenija

mejra

 

 

 

 

 

Vsekakor pa smo še posebej ponosni, da nas je poklicala ga. Mejra Festić, viceguvernerka Banke Slovenija in pobudnica za dopolnitev sprememb zakona o varstvu živali iz leta 2010 in nam izrazila podporo. Pa ne samo to, odločila se je, da bo s svojima kužkoma pri nas preživela cel vikend ter tudi sama pomagala pri ozaveščanju ljudi.

 

 

 

 

SEJEM:

Letos se bo na sejemčku predstavilo kar nekaj društev, ki delujejo v dobrobit živali, bo pa tudi nekaj razstavljalcev konjeniške opreme, zdravega življenja in prehrane. Prihajajo:

Dzzž Pomurja

DZŽP

Animal angeles

animal angeles

Hrtji svet Slovenije

logo-hrtji-svet

Društvo ljubiteljev eksotičnih živali Boidae

BOIDAE

VH oprema Boris Sušec

VH Boris Sušec

Slovensko vegansko društvo

slov.vegansko društvo

 

Zaposlitveni center Zarja

zc zarja

 

Zavod zadnje upanje

Zavod zadnje upanje

Društvo za zaščito konj

dzk - logo

 

POVEZOVALCI:

V soboto bo program povezoval Stane Werbole, znan kot prvi glas kasaških dirk in tudi lani odličen povezovalec prireditve.

stane werbole

 

V nedeljo pa bo povezovalec programa full dober komentator na konjeniških prireditvah, Gašper Pavšič

gašper pavšič

GOSTINSKE USLUGE:

Letos bo za gostinske usluge skrbela odlična domača gostilna Križnik iz Gaberk pri Šoštanju. Njihove dobrote so znane daleč naokoli, prav gotovo pa se jim ne boste mogli odreči tudi vi, saj bo dišalo po celi prelepi Savinjski dolini.

križnik

Za ostale nastopajoče in strokovnjake pa še čakamo, da nam sporočijo proste termine, o čemer pa vas bomo sproti obveščali. Prav tako je na voljo še nekaj stojnic na sejmu.

Uradni fotografi društva pa so letos: Maja Lesar, Sara Marn

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.