Začenja se…

Še malo, še malo, pred vrati je naš veliki vsakoletni dogodek, vikend odprtih vrat društva. Letos bo to 4. in 5. oktobra  v našem Rehabilitacijskem centru za konje Petra v Orovi vasi 4 pri Polzeli. Tudi letos pripravljamo sto in eno presenečenje za vas. Da pa bi bil vikend čim bolj zanimiv in pester za vse obiskovalce, vas vabimo k sodelovanju.

1. Sejem in predstavitve društev

Vsekakor bomo tudi letos organizirali sejem, kamor ste vabljeni vsi, ki bi želeli predstaviti svoje delo, izdelke, ideje. Za vas imamo pripravljen krasen prostor, tudi stojnice, s sabo prinesete samo kakšen stolček, če boste želeli posedeti. Cena stojnice je 10 eur/dan, za prostovoljna in neprofitna društva, ki želijo predstaviti svoje delo, pa je stojnica brezplačna.

Prvi, ki se želijo predstavljati, so se že prijavili. Tudi letos bomo opazovali prekrasne pitone iz društva Boidae, predstavilo se bo društvo Hrtji svet s svojimi hrti, društvo Animal angeles, skupina neodvisnih distributerjev uTeam-Herbalife. Vemo, da jih bo še več, zaenkrat smo pripravili 20 stojnic, za katere verjamemo, da se bodo zapolnile. 

tn25 1275896_10151897937059800_1076651162_o tn31

2. Strokovnjaki prihajajo

Tudi letos vabimo in tudi že vemo, da se bo predstavilo kar nekaj vrhunskih strokovnjakov s področja konjeništva in konjereje. Njih smo še posebej veseli, saj med nas in vas delijo svoje znanje in izkušnje, s svojo prisotnostjo dokazujejo, da podpirajo naše delo, ta vikend pa vam je njihovo znanje na voljo brezplačno. Lahko se udeležite njihove delavnice, lahko pa se z njimi osebno pogovorite o svojih problemih in težavah ter dogovorite za nadaljne sodelovanje.

Prihaja prva dama barefoot oskrbe kopit, gdč. Urška Markelj. O najpogostejših boleznih pri konjih in njihovih znakih nas bo podučil eden najboljših veterinarjev doma in v svetu g, Milan Hren dr. vet. med., svoje znanje iz  homeopatije pri konjih, bo z nami delil Rok Planovšek dr,vet.med, ki ima iz homeopatije tudi evropsko licenco. Tudi letos se boste lahko posvetovali z velikanom naravnega konjarstva Borisem Sušcem.  Potrditve ostalih strokovnjakov pa še čakamo in vas bomo o njihovi udeležbi  in delavnicah sproti obveščali.

1243135_10151897945134800_1156144909_o tn43 Masaža konj s Tjašo Kersnik Foto mitja Derenda

3. Zvezde prihajajo

Znane osebnosti naše male slovenske dežele bodo s svojim obiskom tudi letos popestrile dogodek. Tiste, ki so se ga udeležile lani, so bile nad prireditvijo navdušene. Večina njih je tudi postala podpornik društva, našega dela, postali so botri ali posvojitelji na daljavo posameznim konjem.  Mi smo njim v zahvalo naredili park zvezd, kamor bodo letos zvezde same položile svojo zvezdico. Srčno upamo, da jih bo letos še več, da bomo z njihovo pomočjo lahko osvestili še več ljudi in tako živalim pomagali k boljšim življenskim pogojem.

Vemo že, da bodo s svojo prisotnostjo naša dva dneva lepšali Nace Junkar, Country mačke, Colorado country line dance, Alja Krušič, Regina, prihaja prva dama Playboya, manja Dobrilovič, o ostalih nastopajočih pa boste obveščeni naknadno.

965925_10151902301644800_1244817482_o Country mačke s svojo zvezdo tn4 tn6 Natalija Verboten je botra Valdamoru Foto Nina DelopstJan Plestenjak s svojo zvezdo v paru zvezd foto Boštjan Zupančič 2

4. Predstavitev pasme

Lani smo vam predstavili eno najbolj avtohtonih slovenskih pasem, vendar premalo cenjeno, ljutomerskega kasača. Letos se sicer še dogovarjamo, vsekakor pa se bomo potrudili, da boste spoznali še kakšno avtohtono pasmo konj naše dežele.

Trudimo se, da bi vam letos predstavili slovenskega hladnokrvnega konja, če pa nam to ne bo uspelo, imamo v ognju še nekaj želez.

kasači

5. Umetniki

K sodelovaju vabimo znane in že uveljavljene umetnike s področja likovne, kiparske, fotografske in glasbene umetnosti, posebno mesto pa namenjamo mladim in še neuveljavljenim umetnikom, ki svojo pot šele začenjajo, je pa njihova nadarjenost neprecenljiva.

Letos smo povabili precej umetnikov. Zanje pripravljamo čisto poseben prostor, kjer bodo lahko v miru ustvarjali, mi pa jih bomo lahko opazovali. Med prvimi so nam potrdili udeležbo umetniki iz založbe UNSU, to so umetniki, ki slikajo z nogami in usti. Za vas bodo imeli delavnico, kjer bodo predstavili, kako lahko, kljub vsem težavam, ki jih pestijo, ostanejo vedri in ustvarjalni. Seveda smo povabili tudi mlade in še neuveljavljene umetnike, da pri nas ustvarjajo in pokažejo svoje talente. Kdo vse od znanih in manj znanih pa nas bo še obiskal, vas bomo obveščali sproti. 

tn27 tn30 tn53

6. Medji

Brez medijev ob takem dogodku ne gre, saj je to edinstven dogodek v Sloveniji, ki predstavlja delo in trud društva, da bi bili ljudje v Sloveniji bolj osveščeni in bi tudi živalim priznali pravice do dostojnega življenja.

7. Razstave

Vsako leto vam pripravimo mini razstavo našega letnega dela. Tudi letos bo tako, se pa trudimo, da bi vam pripravili še kakšno na temo konj in dela z njimi.

Razstave vsekakor bodo, se pa še dogovarjamo, kdo vse bi želel razstavljati. 

35453_511370268890904_2051096847_n 541308_322893504474845_205729294_n

8. Srečelov

Tudi srečelov bo. Dobitke smo že začeli zbirati, tisti, ki smo jih že zbrali, so prekrasni. Vabimo pa vse, ki se želijo tudi tako predstaviti in promovirati, da sodelujejo tudi na ta način, da podarijo društvu izdelke in storitve za namen srečelova. Tako lahko tisti iz Ljubljane in okolice dostavite dobitke na ranč Seleren, Štajerska c. 70, 1000 Ljubljana, tel. 031/704-222, Gorenjci na ranč Weter, Praprotna polica 28, Cerklje na Gorenjskem, tel. 051/453-131, Pripeljete lahko vsak dan med 7 in 10 in popoldan med 16 in 19 uro popoldan, na dolenjskem koncu pa za nas zbira in nam dostavlja ga. Renata Isaković, Zakot 43, Brežice, 040/258-113. V kolikor pa želite svoje prispevke poslati po pošti direktno do nas, je naslov Društvo za zaščito konj, Orova vas 4, 3312 Polzela, tel. 040/229-993.

Srečelov bo tudi letos, tako kot lani. Srčno upamo, da nam boste pri tem pomagali vsi, da bo res velik in bogat.  

9. Za otroke

Tudi za male nadebudneže pripravljamo popestritev, da jim ne bo dolgčas. Zanje bodo na voljo naši poniji, pa ustvarjalne delavnice, seveda igrišče in še kaj.

10312_323234061107456_2012848332_n tn80 tn85

10. Licitacije

Nekateri umetniki nam podarjajo prekrasne izdelke, ki jih namenijo zbiranju finančne pomoči za oskrbo konj in delovanje društva. Tudi letos bomo licitirali, tako kot lani, bo valuta kocka ali bala sena.

Licitirali bomo izredno lepe umetniške izdelke, ki nam jih podarjajo tako umetniki kot amaterji. Ampak čisto vsak izdelek je prečudovit, narejen z veliko ljubezni in poklonjen iz srca. 

Natalija s kipom konja, ki ga je društvu podaril Vlado Cencelj Foto arhiv društva copy

11. Posebna presenečenja

Koliko posebnih presenečenj bomo uspeli spraviti skupaj, še ne vemo. Vemo pa, da vam jih nekaj pripravljajo naši prostovoljci, veliki in mali, z našimi rešenimi konji. Kot prvi v Sloveniji pa vam bomo predstavili nekaj čisto posebnega in čudovitega. Še posebej ponosni smo, ker bomo to lahko prikazali s konji, ki so bili mučeni in trpinčeni, danes pa so, zaradi vloženega truda prostovoljcev in strokovnjakov, prekrasne živali, ki človeku spet zaupajo in so skupaj s prostovoljci vzpostavili prečudovit partnerski odnos.

Tole je v grobem vse, kar vam letos pripravljamo. Čaka nas veliko dela, da boste vi imeli obilo užitkov. Da bo ta dogodek spet nepozaben za vse, ki se ga bodo udeležili.

Vabimo vse, ki bi se želeli predstaviti s svojim nastopom, stojnico, prikazom svojega dela, društva, ki delujejo na področju reševanja in pomoči živalim, da nas kontaktirajo in letos skupaj pripravimo spet nepozaben vikend odprtih vrat, ki bo hkrati pripomogel, da bodo živali v naši prelepi slovenski deželi, imele lepšo in boljšo prihodnost.

Za vse, ki želite sodelovati in pomagati, za dodatne informacije in prijave smo vam na voljo na tel. 040/229-993 ali preko maila info@dzk.si

Mi pravimo “Njihovo življenje naj ne bo trpljenje!” vi lahko k temu ogromno pripomorete!

 

 

4 komentarjev

 1. Drago Društvo,
  Pripravljeni smo vam poslati nekaj za srečelov.
  Povejte kdaj naj to storimo?

  LP

  Brigita
  PS.
  Kako kaj HOPE??

 2. Bigita hvala za vaš odziv in pomoč. Pošljete lahko kadarkoli na naslov Društvo za zaščito konj, Orova vas 4, 3313 Polzela, če ste iz LJ ali okolice lahko dostavite na ranč Seleren in mimogrede pocrkljate našega ponija Ceneta, če pa ste iz Gorenjska pa lahko dostavite na Ranč Weter in tam pocrkljate Brino, Breno, Zalo, Poluxa, Trino ali Aliso.

  Hope gre zaenkrat odlično, bo pa potrebovala po končanju še veliko veliko dela in potrpljenja. Ampak že to, kar je Shauli uspelo do zdaj je velik uspeh in napredek in velik korak za to ubogo kobilico.

 3. Pozdravljeni,
  Prispevala bi nekaj izdelkov za srečolov, lahko pa mi pošljete tudi nekaj dopisov za zbiranje prispevkov. Če rabite zbirni center za prispevke za Dolenjsko, lahko date moj naslov, zbrane izdelke pa zapeljemo do vas.
  LP
  Renata Isaković
  Zakot 43, Brežice
  040/258-113

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.