Pripravljamo za vas v naslednjem trimesečju

Po napornih prazničnih decemberskih dnevih, je januar mesec počitka. No, ne sicer čisto dobesedno, ampak v tem mesecu pripravljamo seznam dogodkov, ki se bodo dogajali v naslednjih mesecih v našem RC Petra, saj je ta sedaj že toliko urejen, da si lahko privoščimo tudi takšne stvari.

FEBRUAR 2014

Tako bomo z njimi začeli že v mesecu februarju. Sobota, 8. februar je Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, zato smo se odločili, da ga počastimo tudi mi. Tako vas vabimo, da za naše konjičke napišete pesmice, črtice, karkoli lepega. Pridite k nam in izbranemu konjičku preberite, kar ste mu namenili. Pobožajte ga, pocrkljajte, sprehodite se z njim, otroci pa bodo lahko tudi odjahali kakšen krog pod budnim očesom naših prostovoljcev in članov.

Petek, 14. februarja je Valentinovo. Dan zaljubljencev pravijo, da je. Mi ga bomo praznovali v soboto, 15. februarja. Tokrat bomo konjem podarjali srčke. Lahko jih prinesete s sabo, lahko jih boste izdelali pri nas. Naši konjički bodo tekmovali, kdo bo zbral največ srčkov. Torej potrudite se, izberite kateremu od njih boste podarili srček, se družili z njim in mu povedali, da ga imate radi.

MAREC 2014

Pomladni mesec marec je pol lepih praznikov. Letos bomo začeli že kar na pustno soboto, 1. marca, ko bomo naše konjičke šemili in se zraven zabavali. Barvali jih bomo in jih pripravljali za čisto našo veselo pustno veselje.

V sobota 8. marca je praznik žena. Ta dan bodo naši konji delali za dekleta in žene, jih razveseljevali in jim risali nasmehe na obraze. Vsaka obiskovalka pa bo prejela tudi majhno darilce za spomin.

Gregorjevo, 12. marca je praznik, ki po starem izročilu pravi, da se ta dan ptički ženijo. Žal pride na sredo, zato bomo naše druženje prestavili na soboto, 15. marca. Izdelovali bomo hišice za ptičke, vmes pocrkljali konjičke in se veselili, ko bomo hišice postavljali, ptički pa si jih bodo ogledovali.

V torek, 25. marca praznujemo materinski dan. Mi ga bomo praznovali malce prej, v nedeljo 23. marca. Ta dan bo namenjen mamicam. Zanje bomo pripravili malce sprostitvenega dneva, zabave, druženja s konjički in ….to pa bo presenečenje. Otroci pa svojim mamicam lahko pripravite čisto svoje darilo presenečenja.

APRIL 2014

April je ponavadi deževen mesec. A vreme se spreminja in upamo, da bo v soboto 19. aprila tudi na nas posijalo sonce. Takrat bomo med našimi konjički izdelovali velikonočne pirhe in izbirali najlepše med njimi.

Tako. Za prvo tromesečje smo vam pripravili pester program prireditev. Prav gotovo se bo še kaj dopolnilo, spremenilo, zato nas redno spremljajte.

Naj vas hkrati spomnimo še, da lahko odslej pri nas pripravite tudi rojstnodnevne zabave za vaše nadebudneže. Trajanje 3 ure za od 6-8 otrok, starosti do 14 let. Cena 15 eur/osebo.

Lahko pa vašim otrokom zakupite tudi dnevni paket ( sprejmemo lahko do 6 otrok naenkrat, starosti 8-12 let), ki traja od 9:00 do 15:00 ure in vsebuje spremljanje dela in pomoč v RC Petra, spoznavanje konja, njegovega obnašanja, zgodovina konja, osnove anatomije, odgovornost in skrb za konja, prehrana, čiščenje konja, sprehanjanje, druženje s konji in jahanje v maneži, ustvarjalne igrice in delavnice in topel obrok po dogovoru.  Mi bomo poskrbeli za vaš podmladek, vi si boste spočili, obiskali prijatelje, mirne duše odšli po nakupih ali pospravljali doma. Cena 20 eur/osebo+ doplačilo za topel obrok 5,00 eur.

Vabimo vas, da v naši mali deželici rešenih konj preživite nepozabne trenutke. 

DSC00225

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.