5. in 6. oktober: Strokovnjaki prihajajo

V društvu sodelujemo tudi z vrhunskimi strokovnjaki iz različnih področij konjeništva in konjereje. Nekateri od njih so se odločili, da bodo na kratko predstavili svoje delo tudi ob vikendu odprtih vrat društva. Čeprav nam pomagajo skozi vse leto, pa s svojo prisotnostjo na prireditvi tako sporočajo, da podpirajo delovanje društva in napore članov.

Vemo, da težko čakate na soboto 5. oktobra, ko nas bo s svojo predstavitvijo, zopet navduševal velik človek konjeništva, zagovornik naravnega konjarstva, ljubitelj konj in eden največjih strokovnjakov v Sloveniji, ki mu ljubkovalno pravimo “prvi slovenski šepetalec konjem”, g. Boris Sušec. Njegova, vedno razprodana, predavanja so še kako zanimiva in strokovna, podkrepljena s praktičnimi primeri in začinjena s humorjem.

Boris in Saška

 

Verjamem, da tudi vi uživate v dobri masaži! Resnično dobra masaža nam lahko sprosti telo in duha. Prav tako kot na vas, tudi na konje, masaža dobrodejno vpliva in lahko odpravi marsikateri problem in bolečino. Mnogi, ki smo se že odločili in jo privoščili svojim konjem, smo bili nad njenimi učinki prijetno presenečeni. Tokrat jo bo, v nedeljo 6. oktobra, na naši kobili Klari, predstavila Tjaša Kersnik s.p., profesionalna maserka konj.

tjaša kersnik

 

Naši standardni gostje so tudi svetovno znani Mladi rejci, Slovenian young breeders. Svoje znanje iz področja konjeništva nabirajo tudi izven meja Slovenije.  Letos so se ponovno odlično odrezali na Svetovnem prvenstvu mladih rejcev, ki je potekalo na Švedskem v organizaciji SWA (Swedish Warmblood Association) in IYB (International Young Breeders). Od 12. do 15. julija je tako ekipa slovenskih mladih rejcev že drugič uspešno zastopala slovensko toplokrvno rejo konj na svetovnem prvenstvu. Prejeli so tretje mesto za pripravo konja za predstavitev in drugo mesto za predstavljanje maskote.  V soboto 5. in nedeljo 6. oktobra pa nam bodo pomagali  pripraviti konje društva in jih prikazali pod sedlom in na roki.

mladi rejci

Lani je bila izzivalka svojemu učitelju, letos se predstavlja samostojno. Uporablja metode naravnega konjarstva, svojo je poimenovala sensi touch. Izdeluje tudi vrvične oglavke in povodce za konje, ovratnice za pse in mreže za seno. V nedeljo, 6. oktobra, se predstavlja Ujahovanje konj Martina Marđetko s.p.

tina m

4 komentarjev

  1. Pozdravljeni,
    z veseljem bomo obiskali vaš dan. Ker pa smo malo bolj od daleč in bomo tam samo en dan(pa še to verjetno ne cel), bi se radi pozanimali kdaj bodo katere predstavitve strokovnjakov(verjetno ne bodo tam po cele dneve, ali pač?).

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.