VIKEND ODPRTIH VRAT DRUŠTVA

Vabimo vas na

VIKEND ODPRTIH VRAT DRUŠTVA ZA ZAŠČITO KONJ VELENJE,

ki bo potekal v soboto 5. in nedeljo 6. oktobra 2013, vsak dan od 10:00 do 17:00 ure, v RC Petra v Orovi vasi 4 pri Polzeli

Kot vsako leto, bomo tudi letos počastili svetovni dan živali 4. oktober. Tokrat smo za vas pripravili zanimiv program, obiskali nas bodo še bolj zanimivi gostje.

SOBOTA 5. OKTOBER 2013

Ta dan nas bo z obiskom počastila predsednica vlade ga. Alenka Bratušek, pel vam bodo Nace Junkar in Navihanke. Svojo podporo društvu bo z botrstvom enemu konju potrdil tudi g. Jan Plestenjak. Adrenalin vam bo dvignila plesna skupina Colorado country line dancing, predstavili bomo znano avtohtono slovensko pasmo konj – ljutomerske kasače iz KK Ljutomer. Naše konje vam bodo predstavili pod sedlom in na roki odlični in svetovno znani slovenski Mladi rejci. Tudi tokrat vas bo s svojim znanjem navduševal g. Boris Sušec. Kot lani, bo tudi letos, požegnal naše konje župnik g. Jože Kovačec. Ta dan bo komentator g. Stane Werbole, ki ga poznamo kot prvi glas kasaških dirk.

NEDELJA 6. OKTOBER 2013

Napovedano je, da bo srca mladih in starih ta dan ogrela Natalija Verboten Tokrat boste lahko zaplesali skupaj s skupinama Country mačke in KK Pik. Tudi ta dan bodo naši konji predstavljeni pod sedlom in na roki pod vodstvom Mladih rejcev. Za vse, ki vas zanima masaža konj, predstavila jo bo Tjaša Kersnik. S svojim odličnim humorjem bo program povezoval g. Gašper Pavšič.

Kot že lani, pa bomo tudi letos pripravili gredico, kamor bo lahko vsak obiskovalec, sam posadil rožico v spomin vsem trpečim konjskim dušam, za katere še ne vemo in ki mogoče nikoli ne bodo rešene, ker zanje nikoli ne bomo izvedeli. Rožico lahko prinese vsak obiskovalec sam ali pa jo dobi pri nas. A to še ni vse! Oba dneva se bo predstavilo še nekaj umetnikov, in sicer g. Vlado Cencelj mojster v izdelavi lesenih kipcev z motorno žago, v živo si boste lahko ogledali nastajanje slike izpod roke umetnika g. Tadeja Žugmana. Ogledali in kupili si boste lahko slike s svinčnikom Jasne Vuksanović. Predstavila se bodo tudi druga društva in trgovine s konjeniškimi pripomočki ter hrano. Vozili se boste lahko s kočijami. Tudi na vaše najmlajše nismo pozabili. Zanje so pripravljeni poniji na katerih bodo lahko jahali ali se vozili z gigom ali pa se samo igrali na našem otroškem igrišču. Obiskala pa nas bosta že posvojena ponija Flicka in Fokker. Naši najmlajši prostovoljci pa se že pripravljajo, da pokažejo svoje znanje na naših konjih. Predstavilo se bo Ujahovanje konj Martina Marđetko s.p.. Ogledali si boste lahko mini razstave s slikami konj in slike rešenih konj izpod fotoaparata naše mlade priljubljene fotografinje Nastje Pungračič. Za vas pripravljamo tudi tematsko razstavo o našem delu od začetkov do danes. Oba dneva vas bo spremljal tudi sejem, srečelov in licitacije umetnin naših umetnikov, podarjenih društvu kot pomoč za vzdrževanje rešenih konj. Prvič pa bomo odprli tudi naš novi “Park zvezd”.

Uradna fotografa društva ta dva dni sta Nastja Pungračič in Mitja Derenda, pri njiju boste lahko naročili tudi fotkanje s svojim priljubljenim estradnikom.

Veliko pripravljamo za vas, vikend bo poln presenečenj in zabave. Tudi za hrano in pijačo bo poskrbljeno, letos bo zanjo poskrbelo gostišče Gušt iz Pirešice.

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.