Jok za železno zaveso

Da ne boste mislili, da se pri nas to ne dogaja!!
Delim naprej status Adry Šesek, prosim preberite in razmislite!
POSREDUJEM IZKUŠNJO IZ SLOVENSKE FARME KRAV MLEKARIC:

Pozdravljeni vsi!

Danes sta imeli moji sestri ogled neke farme krav molznic na Vranskem…s šolo seveda… Tam sta videli še tisto, kar ne bi bilo treba. Pripeljal se je bel kombi s prikolico, na kateri je že bilo nekaj bikov in ena krava. Verjetno ni potrebno poudarjati, kam je bil namenjen. Iz te farme so na prikolico naložili še 4-5 njihovih “odsluženih” krav (menda so jim prav tako rekli), se pravi krave, ki niso bile več dobre za mleko… Kar vam želim povedati je to, kako je vse skupaj potekalo. Najprej se je ena krava ustrašila prikolice in je hotela pobegniti nazaj v hlev. Zaradi tega je dobila po gobcu s kolom. Sestri sta rekli, da se je zelo slišal pok, ko so jo udariili…se pravi ni bilo ravno nežno… Potem pa so kar vse krave naenkrat zbasali na prikolico, ki je bila menda res majhna za tolikšno število krav in ker niso šle dovolj hitro notri, saj niso imele kam stopit, so jih od zadaj stresali z elektrošokom. Ena od krav si je tudi zataknila parkelj, vendar to njih ni zanimalo in so lepo zaprli vrata, kot da ni nič.
Ne samo, da z živalih ravnajo grdo v klavnicah…že pred tem! Niti se ne trudijo, da bi jih prepeljali čim bolj mirne!
Sem pa tudi zgrožena, da to dijakom tako mirno kažejo in da se profesorji temu celo smejijo! Saj prav, da se pokaže, ampak ne na tako nespoštljiv način!

Želela sem to deliti z vami, saj so informacije iz prve roke, ker vem, da jih še veliko dvomi oz. ne želi verjeti, kako nastane zrezek in kakšno je življenje krav, ki nam dajejo mleko. Seveda pa je to le začetek…sestri bosta obiskali tudi klavnico in upam, da bosta dovolj močni, da bosta naredili kakšen posnetek.

Lep pozdrav.

Sreda, 28. November 2012

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.