Dva mala borca

V nekaterih malih srčkih je toliko želje po življenju, toliko borbe in vztrajnosti, da včasih skoraj ne moreš verjeti svojim očem. Tokrat vam bomo predstavili dva, ki sta se neutrudno borila preživeti, ki sta vztrajala, ki nista omagala in sta lahko zgled vsem nam. Pravzaprav jima imen še nismo dali. Nekako se ne moremo odločiti katera bi bila najbolj primerna zanju.  Vsekakor pa sta dva mala borca, ki sta se trudila živeti in preživeti. In uspelo jima je.

Prvemu je umrla mama, ko je bil star komaj en dan. Kaj se je zgodilo drugemu, še ne vemo. Vsekakor sta se kakšnih 4,5,6 mesecev borila, da bi preživela. Trenutno sta nastanjena na kliniki v Ljubljani, saj sta oba potrebovala veterinarsko pomoč. Eden od njiju ima kilo in bo operiran, drugi ima zagnojeno kopito in kopitno kost. Ta trenutek ju okolica še ne zanima. Ljudje pa sploh ne. Zanima ju hrana in počitek. Zdaj že vesta, da sta v dobrih rokah, da v svoji borbi za preživetje nista več sama. Ob sebi imata ljudi, ki zanju skrbijo noč in dan, ki se trudijo, da bi njuni življenji postali lepši in boljši. Tukaj bosta preživela vsaj mesec dni, da si opomoreta, nato se selita k naši Maji, ki bo zanju skrbela naslednjih nekaj mesecev do pomladi. Kako se bodo stvari odvijale naprej, še ne vemo. Vsekakor pa njuna borba ni bila zaman, preživela sta in čaka ju lepo življenje.

Mala borcaMala borca

Če jima želite pomagati okrevati tudi vi, če želite postati njun posvojitelj na daljavo, ne oklevajte. Potrebujeta vso našo in vašo pomoč ter podporo, da bosta končno spoznala, da življenje ni samo trpljenje, da je lahko tudi lepo in da je otroštvo lahko razigrano.  S svojimi prispevki na TRR društva SI56 1010-0005-0589-375 (Banka Koper) -s pripisom mala borca, jima boste tudi vi pomagali in omogočili, da bosta končno zaživela konja spodobno življenje in okusila vso igrivost in čare žrebičkovega otroštva.

Prvi sprehod zunajPrvi sprehod zunaj

Pravkar pa smo dobili tudi fotko, iz katere je razvidno, da sta mala dva v dobrih rokah, da sta že toliko prišla k sebi, da se že skupaj sprehajata po pašniku. Sicer bo njuna pot okrevanja še dolga, a nista se predala. Sta skoraj simbol današnjega časa, trenutka tega življenja, ko se vsi borimo za preživetje. In s takimi ljudmi ob sebi, z dobrotniki kot ste vsi vi, ki jima pomagate, jima bo prav zagotovo uspelo.

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.