Zakaj rada nosim majčko društva?

Dobili smo tole prekrasno pismo in ga objavljamo v celoti. Marica, hvala za pomoč in podporo, hvala ker ste tu in zdaj, ker vam ni vseeno in ker se trudite pomagati po svojih močeh!

 

Bila sem na dnevu odprtih vrat in tista prekrasna rumena majčka mi je takoj padla v oči. Glava konja, logo društva in moto ” Njihovo  življenje naj ne bo trpljenje!” me je pritegnilo in morala sem jo imeti. Nekako veselje in navdušenje me je navdalo, ko sem jo prijela v roke, nek občutek dobrote in sreče me je prevzel, saj sem z njenim nakupom tudi sama pomagala društvu, ki se tako zelo trudi pomagati tem prelepim živalim.

Ko sem jo doma oblekla, sem postala bolj vesela, duša se je veselila in nekakšno prijetno vznemirjenje se me je lotevalo. “Grem jaz malo na sprehod v tej majčki”, sem pomislila.

Zunaj je sijalo toplo jesensko sonce in postala sem še bolj vesela. Sprehajalci  so se kot martinčki nastavljali žarkom in uživali v prekrasnem dnevu. Tudi njihove majčke so bile lepe, a iz sebe niso izžarevale toliko energije, kot jo je moja. Starejša gospa je pristopila k meni in vprašala:”Joj, kje ste pa dobili tako lepo majčko?” Hitela sem ji razlagati o društvu, o konjih, o ljudeh, ki jih rešujejo in kako lahko z nakupom majčke tudi sami pomagajo. Pristopili so še drugi in z zanimanjem poslušali. Veliko si jih je zaželelo, da bi bili tudi sami del tega, da bi tudi sami lahko pomagali.

Bila sem res dobre volje, pa sem se za šalo malo sprehodila še skozi dve, tri trgovine. Tudi tu je bilo podobno, le s to razliko, da je nekaj ljudi za društvo in konje že vedelo, je pa vse zanimalo, kje dobiti takšno majčko.

Moj dan je bil torej izpolnjen. Včeraj sem z nakupom pomagala sama, danes sem ljudem povedala o društvu, o ljudeh, ki se borijo za življenja živali, ki so bile trpinčene, zavržene, obsojene na smrt. S to svojo majčko sem pritegnila pozornost tistih, ki želijo pomagati, ki si ne zatiskajo oči pred trpljenjem in mučenjem nedolžnih. Vem, da se bo veliko od njih odločilo in tudi z nakupom majčke pomagalo društvu ter s tem tudi konjem, tistim, ki so že rešeni kot tistim, ki še bodo.

Hvala vam, ker sem lahko pomagala, ker sem s tem tudi sama postala del vas, ker sem s svojim nakupom tudi jaz pripomogla, da bodo rešeni bolje živeli in da bo rešen še kateri.

Vas pozdravljam in vam želim še veliko uspeha, vsem, ki bodo pa to brali, pa pogum, da se tudi sami odločijo in pomagajo po svojih močeh. Majčka društva je že prvi korak, društvo pa potrebuje še veliko takšnih pogumnih korakov, da bo lahko pomagalo še naprej!

Marica

2 komentarjev

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.