2 evra

Darovati 2€ za eno kocko sena, to ne more ogroziti nobenega osebnega, družinskega, podjetniškega ali obrtniškega računa. Konjem pa to veliko pomeni!

Kot večina Slovencev, ste  verjetno tudi vi slišali za naše društvo. Rešujemo in oskrbujemo pomoči potrebne konje in jim iščemo nove dobre in ljubeče domove. Veliko večino jih dobimo z odvzemi preko inšpekcijskih služb, nekatere rešimo sami. Letos je za konje izredno slabo leto. K nam prihajajo shirani, izmučeni, z ranami, pretepeni, lačni, žejni, vsi pa potrebni oskrbe in ljubezni. K nam prihajajo žrebički, ki so jim mame poginile ob porodu, konji, ki jih ljudje mučijo in se nad njimi izživljajo na vse mogoče načine. Pri nas najdejo mir, toplino in ljubezen in ko so dovolj pri močeh tudi nov dober in skrben dom. Trenutno je na 4 lokacijah društva v oskrbi 18 konj.

Letošnje leto sami veste, da nas je prizadela suša. V društvu se obupano trudimo spraviti skupaj finančna sredstva za nakup krme. Naši dobavitelji so pripravljeni počakati 14 dni, da skupaj spravimo dovolj denarja za nakup in plačilo, potem bodo seno prodali drugim kupcem.

Na vas se obračamo s prošnjo, da nam pomagata po svojih najboljših močeh. Vsak evro nam bo še kako dobrodošel, saj društvo deluje izključno na prostovoljnih prispevkih in donacijah. Rešili smo jih trpljenja in zdaj moramo poskrbeti zanje. Prav v četrtek je bila rešena kobila s 3,5 mesečno žrebičko. Bila je tako shirana, da je komaj stala na nogah, vidijo se ji vse kosti, kopita niso bila urejena že zelo, zelo dolgo. Mala žrebička bi morala biti preteklo soboto zaklana, čeprav tehta komaj kakih 150kg in na njej skorajda ni mesa. Njena mati se je z vsemi silami trudila za preživetje, a je že izgubljala mleko in je ni mogla več normalno hraniti. Po prihodu v društvo sta se komaj najedli sena, dobili sta vitamine in minerale in vse potrebno, da si opomoreta. Kobila spet dobiva mleko. Obe lahko končno normalno živita in dihata.

Zaradi njiju in vseh ostalih vas prosimo, da nam pomagate. Pomagajte po svojih močeh, delite našo prošnjo tudi med prijatelje in znance, med poslovne partnerje. Darovana 2 evra pomenita 1 kocko sena, kolikor potrebuje en konj na dan.

Za kakršnokoli pomoč, se vam že v naprej zahvaljujemo v imenu konj, ki jim boste s svojim prispevkom pomagali.e programa.

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.