Tudi breje kobile koljejo

Spodnje slike in posnetki vsebujejo sledi krutosti in niso primerne za otroke do 16. leta starosti.

 

Ogled slik in posnetkov na lastno odgovornost.

Saj sploh ne vem, kako naj začnem. Ampak, ko gledam, kaj se dogaja, sem tako besna, da bi najraje eksplodirala. Nekako ne morem dojeti, da se vse to dogaja v resničnem življenju, da je postal človek zver nad zvermi, da niti v divjini ni bolj okrutne živali, kot je ravno človek. Da vse to pogledam in vam o tem pišem, moram imeti dober želodec. Pogledam pa zato, da pokažem vsem tistim, ki si pred kruto resničnostjo zatiskajo oči.

Nedavno sem gledala film, kako je lastnik pripeljal v zakol brejo kobilo. Rabelj ali kako naj rečem, sploh ni pogledal, kaj mu je človek pripeljal, enostavno ji je na čelo naslonil puško in jo ustrelil. Prerezal ji je še vrat in jo transportiral v predelovalnico. Slabo mi je bilo, ko sem to videla.

Breja kobila v klavniciBreja kobila v klavnici

Tudi breje kobile, ki jih ubijejo, gredo v predelavo, za salamo ali zrezek na vašem krožnikuTudi breje kobile, ki jih ubijejo, gredo v predelavo, za salamo ali zrezek na vašem krožniku

In potem gledam naprej …tudi s kravami in svinjami se dogaja enako. Ni nam več važno koga ali kaj, samo, da se lahko izživljamo in pobijamo vse po vrsti. Ni nam važno, če živalski materi pod srcem bije novo življenje, važno je samo, kako njo in njene še nerojene potomce spraviti s sveta.

Ni še začel živeti, pa je moral umretiNi še začel živeti, pa je moral umreti

Razparali so jo in njeno potomstvo vrgli med odpadkeRazparali so jo in njeno potomstvo vrgli med odpadke

Gnusi se mi gledati, kako breje živali trpijo v klavnicah, ko čakajo, da povržejo svoj zarod. Brez vode in hrane dneve in dneve hirajo, čakajo na usmiljenje ljudi, a vedno zastonj. Ko v mukah podarijo življenje svojemu zarodu, jih na silo odvlečejo v klavnico, mladiče pa enostavno vržejo med klavniške odpadke. Ti siromaki tam potem hirajo in umirajo v mukah, komaj rojeni a že zavrženi. Ponekod pa so celo tako požrešni, da še nerojeno žival potem, ko mater ubijejo in ji razparajo trebuh, prav tako predelajo v slastne in sočne zrezke pripravljene za vašo mizo.

Nerojena teleta, ki so jih iztrgali iz materinega trebuhaNerojena teleta, ki so jih iztrgali iz materinega trebuha

Iz tega nerojenega telička se prav lahko pojavi zrezek na vašem krožnikuIz tega nerojenega telička se prav lahko pojavi zrezek na vašem krožniku

Sprašujem se, kam drvi ta svet, kaj se je zgodilo z njim, kaj je narobe z ljudmi, da je v njihovih srcih toliko krutosti. To ni več boj za preživetje, to je požrešnost brez meja. Je resnično potrebno pobijati breje živali, zato, da zadostimo nekim normam v službi? Ali človek res nima več srca, nima več usmiljenja in ponižnosti?

Spustiti konja na prosto in ga loviti s puškami…to pa je trofeja!!!!Spustiti konja na prosto in ga loviti s puškami…to pa je trofeja!!!!

Nismo sami na tem svetu in ta svet nam ni bil dan, da nad njim izvajamo grozodejstva. Tukaj smo samo pikica, samo delček nečesa večjega in močnejšega. In naše življenje ni večno. Čeprav mislimo, da nam je večnost dana, se motimo. Naše življenje je samo sekunda v večnosti časa. Pomislimo torej, da smo tudi mi minljivi. In če obstaja kazen za naše tuzemsko življenje, potem nam bo v drugem življenju zelo težko….

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.