Jutri spet odhajam

Jutri je spet tisti dan… Jutri spet odhajam podarjat življenja….Nisem Bog, pa vendar imam nalogo izbrati in podariti….

Že ves teden se psihično pripravljam na to, kaj bom videla, kako me bodo proseče oči gledale, da se jih usmilim….Spet bom čutila dotike tistih vlažnih gobčkov, ki se me bodo dotikali, ki me bodo z rahlim butanjem opozarjali nase in nemo prosili naj jih vendarle izberem. Najbolj žalostno je gledati tiste prelepe hladnokrvne konje, velikane z nežnim srcem, za katere ni več prihodnosti in za katere vem, da bodo končali na tovornjaku za Italijo.Italijani hočejo debele konje, da se v javnosti ne bi kazala beda konj, ki čakajo pred njihovimi klavnicami.

Nežni velikani vzrejeni za meso na vašem krožnikuNežni velikani vzrejeni za meso na vašem krožniku

poslednja pot trpljenjaposlednja pot trpljenja…

…nekateri cilja ne dočakajo……nekateri cilja ne dočakajo…

Kaj bi dala, da bi jim lahko prihranila to pot njihovega trpljenja!!!! Ampak zanje ni povpraševanja, zato med njimi ne morem izbirati. Lahko jim dam samo svoj zadnji nežen dotik in jih v mislih prosim odpuščanja, ker moram mimo njih.

Bojim se, koliko žrebičkov bom videla. Leto je naokoli, kobile ponovno žrebijo, doma ni več prostora, kupcev zanje ni bilo, pa so se njihovi lastniki odločili in jih prodali za zakol. Nekateri med njimi so bili načrtno spočeti in rojeni z namenom, da končajo kot slasten žrebičkov zrezek. Eni prestrašeni in tresajoči stojijo v kakšnem kotu, drugi hitijo k tebi z željo, da čutijo človeški dotik. Nihče med njimi ne ve, kaj ga čaka. S tistimi zvedavimi očkami zrejo vame in napeto poslušajo, kaj jim bom povedala. Srce mi krvavi, ko jih gledam, najraje bi jih vse odpeljala na varno, daleč stran, kjer morija ne bi mogla do njih.

Nekoč se je veselil življenja….Nekoč se je veselil življenja….

…potem je končal v klavnici…potem je končal v klavnici

žrebički v klavnicižrebički v klavnici

Izbirati moram med zadnjimi, toplokrvnimi konji, ki so končali na tem kraju. Žalostne so njihove zgodbe. Veliko jih poznam. Za vsakega med njimi se pozanimam o njegovem prejšnjem življenju in vzroku, zakaj je končal tu. Med njimi izbiram.Vseh ne morem izbrati, vsem ne morem podariti življenja.

poslednje prijateljstvoposlednje prijateljstvo

 

Kriteriji so jasno postavljeni, odstopanj praktično ni. Vem, kaj bom videla in vem, da bom nekaj časa spet težko spala.

Ne vem, koga bom izbrala, ne vem, komu bom podarila življenje. Denarja je premalo. Izberem lahko največ dva, tri. Mi bo uspelo? Bom izbrala pravilno?

Ja, pripravljam se….Noč bo dolga in težka, neprespana. Jutri, ja jutri vam bom povedala, kako je biti Bog med temi trpečimi bitji….

 

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.