Obiski pri posvojenih konjih II del (14.1.2012)

Tokrat smo obiskali še nekaj naših rešenčkov na Štajerskem koncu. Na vrsti so bili Ikas, Walter, Kani in Azor. Želeli smo še kaj več, a ti hitri temni večeri so nam malo prekrižali plane.

Že kar zgodaj, v sončnem jutru, sva se s Slavico nenapovedano odpravili proti Štoram, kjer pri Vesni in Mateju domujeta Ikas in Walter. Malo sva ju presenetili. Matej takšen kot vedno, v svojih delovnih oblačilih in z nasmehom na obrazu, je prikorakal iz hleva. Goske so naju glasno in veselo pozdravile, iz hleva je bilo slišati blejanje ovčk. Iz hiše je prišla Vesna in ko naju je zagledala, se ji je na obrazu razlezel nasmešek. Pospremila naju je do hleva, kjer sva si ogledali naša posvojenčka v njunem domu, pa prijateljico Divo, malo in nabrito ponico, ki jima zna dobro skakati po živčkih. Matej je kar nekam poniknil in medtem, ko smo vse tri občudovale mali živalski raj, je iz hiše pridišal omamni vonj po kavi. Uf, kako je prijala. V prekrasnem sončnem jutru smo sedeli pred tisto malo hišico in uživali v klepetu in petju ptic. Okoli nog sta se smukala dva psička  in Slavica si ni mogla kaj, da ju ne bi pocrkljala. Še enkrat smo se odpravili do hleva, še enkrat pregledali ves drobižek, ki ju tako zelo osrečuje, vriskali sva od veselja, ko nama je Matej skozi hlevsko okno ponudil mala jagenjčka. Prekrasno je bilo, še bi lahko sedeli in klepetali, a če sva hoteli še kaj narediti, je bilo treba na pot.

V Šentjurju sva se oglasili  pri naši nadzornici Nini Muršič, ki naju je povabila v svoj prekrasen lokal Piramida. Uf, krasno je bilo sesti na teraso pred lokalom,  a burjasti veter nas je pregnal v notranjost na toplo. Normalno je bilo, da smo morale počvekati, kako tudi ne, saj smo bile tri babnice na kupu. Joj, komaj sva se odpravili nazaj ven, kjer je pihalo kot noro.

Najti dom, kjer uživa Kani, …no to je bila pa že umetnost. Ene petkrat sva narobe zavili, si ogledali vse tiste lepe hribčke in dolince, desetkrat klicali Moniko, no, na koncu pa nama je le uspelo.

Kani in njene posvojitelje sva presenetili ravno med skupnim družinskim sprehodom. Bili sva neizmerno presenečeni, ko sva jo zagledali. Tista mala, drobna babuška se je razvila v prekrasno kobilico, nadoknadila je vse zamujeno in postala prava lepotica. Anja in Lana zanjo odlično skrbita, da o očku Dragu ne govorimo. Vsi so se strinjali, da jim je polepšala in popestrila njihove dneve in življenje. Mama je bila sicer v službi, ampak ata je pa skuhal tako dober čaj, ki nas je dobro pogrel. Okoli nas so se smukali trije mucki, tudi sami rešenčki in kuža, ki je komaj čakal, da ga božaš. A kaj , ko urica tako hitro mine, midve pa sva imeli v načrtu še toliko obiskov.

Že, ko sva se peljali proti Kalam, da obiščeva Azorja, sva vedeli, da nama ne bo uspelo opraviti vsega, kar sva si planirali. Tudi Azor domuje na prekrasnem koncu Slovenije in že od daleč sva ga videli, kako se s sosedovima kobilicama pase na travniku. Nado sva spravili iz tople sobe, da skupaj malo pocrkljamo Azorja, ki je pravi razigranec. Strašansko je užival v skrivanju med drevesi, ampak je pa brihtna buča in je takoj poštudiral, kam se mu skrivam. Veter je res tulil okoli vogalov, Azorju pa se ni nič kaj dalo oditi v hlev. Smo se pa zato me tri raje odpravile na toplo, na en mali čveket o konjičkih.

Kakorkoli že, ko sva spet stopili ven, sva vedeli, da sva za danes zaključili. Mrak se je že spuščal in tudi doma je potrebno poštimati konje in ves ostali drobiž.  Pa drugič naprej, sva si rekli in odbrzeli domov, tokrat s to srečo, da se nisva izgubili.

Vsekakor sem bila nad domovi konj in njihovimi posvojitelji navdušena. Za vse je prekrasno poskrbljeno, imajo dovolj vsega, tako hrane, prostora kot ljubezni. Vsi po spisku so ljudje, ki jim živali pomenijo ogromno, ki se zavedajo svoje odgovornosti in za vse svoje  živalske člane odlično skrbijo.

Vsa pohvala gre tudi naši nadzornici Nini Muršič, ki svoje delo odlično opravlja.

Tudi tokrat ne morem drugače, kot pohvaliti vse, ki sem vas obiskala. Odlični ste, topli in prijetni ljudje in želim vam, da vam konjički prinašajo v vaša življenja obilico radosti in veselja.

HVALA VAM, KER STE JIM PONUDILI PREKRASNE DOMOVE IN JIM DAJETE SVOJO LJUBEZEN.

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.