Obiski pri posvojenih konjih I del (8.1.2012)

Čeprav svojim nadzornicam popolnoma zaupam, se enkrat ali dvakrat na leto tudi sama odpravim malo naokoli, da preverim posvojene konje, poklepetam s posvojitelji, hkrati pa tudi preverim delo naših nadzornic.

Tako sva se v nedeljo 8. decembra z Irenco nenapovedano odpravili proti Štajerski. Tu domuje kar nekaj naših konj in priznam, da me je že močno zanimalo kako se kaj imajo. Nekaj jih je dom našlo že v letu 2010, nekaj v letu 2011.

Tako malo zmrdavo vreme je bilo, ko sva z Irenco sedli v ta moj uborni, a vsem dobro znani, vijolični Suzuki in odpičili proti Ptuju. Ker sva vmes imeli še en opravek in da se pa ja ne bi izgubili, sva na pomoč poklicali še drugo prijateljico Ireno, ki naj bi te konce res dobro poznala. No, Irena se je na te konce res dobro spoznala in namesto v Cirkulanah, smo pristale v Pacinjah. Nič zato, na prekrasnem posestvu Marsilea domuje eden naših rešenčkov, poni Frenky.  Dečko me je takoj prepoznal in me veslo pozdravil s hrzanjem. Joj, kako je lep! Tako mehak in kosmat, pa prijazen do onemoglosti. Še enkrat sem si morala ogledati vse tiste prekrasne hleve in njihovo okolico, da sem si napolnila dušo in srce. Naša navigatorka Irena se je še enkrat pozanimala za pot, nato smo odbrzele dalje.

Končno smo prispele na željeno točko, se zadržale kar malo preveč časa in šele sonce visoko na nebu nas je opomnilo, da je čas, da se odpravimo naprej.

Joj, ta naša navigatorka Irena! Tja do Destrnika smo še že prišle, do Jiršovcev pa spet nismo znale. In smo se spet vozile malo naokoli, malo gori, malo doli, pa nam je končno uspelo. V novem domu smo presenetile naša zadnja dva lanskoletna posvojenčka Gaia in Maestosa Monteaura. Dva mala cukerčka sta z zanimanjem in radovednostjo dvignila glavi, ko sem ju poklicala. Gai, ki je vsekakor glavni, je takoj prikorakal in se začel stiskati, mali MM pa se je sramežljivo skrival. A ne za dolgo. Kaj hitro si je tudi on zaželel objemov in poljubčkov, pa božanja in tihega prigovarjanja.  Sonce se je že začelo spuščati, zato smo morale pohiteti, če smo želele obiskati še vse ostale, ki smo se jih namenile.

Tokrat je bila Irena na svojem ozemlju in prvič se nismo izgubile. Ha, bile smo res ponosne, da smo takoj prispele do novega doma Rinota, velikega ljubljenca vseh obiskovalcev prehodnih boksov v Velenju. Rino nas je močno presenetil. V slabih dveh mesecih, odkar je posvojen, je zrasel, se razširil in postal pravi veliki mačo. Skoraj ga nisem prepoznala. No, on me je takoj. Še vedno prijazen, ubogljiv in nežen konjič, ki je dobil skrben dom. Naredile smo še par fotk, a mrak nas je že lovil.

Skoraj se je že stemnilo, ko smo prispele v Maribor, kjer domujejo v skupnem domu Vespa, Vicky, Maj in Asha moves Fancy. Vsekakor je res, da imajo konji dober spomin, saj so me vsi, brez izjeme takoj prepoznali. Bilo je hrzanja in prerivanja, božanja in crkljanja. Fotke pa žal niso uspele, tema nas je že prehitela. Pa drugič. Važno je, da jim je dobro in da uživajo v svojem življenju.

Da bi se Irena oddolžila, naju je z Irenco popeljala še malo naokoli. Iz enega prekrasnega konjeniškega kluba sva si tako ogledali Maribor, ves svetlikajoč v nočnih lučkah. Joj, če bi bilo poletje in poletni dan, bi se življenje šele pričelo, v tem letnem času pa nas zimski mrak preganja. Tudi nas je opomnil, da ne bomo nič več naredile in da je bolje, da se odpravimo domov.

Kakorkoli že, dan je bil uspešen. Za vse konjičke, ki smo jih obiskale, je več kot odlično poskrbljeno, posvojitelji, vsi, brez izjeme, čudoviti in prijazni ljudje, ki jim ni vseeno za živali.

To posvojitveno območje pokrivata Vesna Rizman in Vesna Pinterič. Tudi z njunim delom sem izredno zadovoljna, opravljata ga profesionalno in strokovno.

Kaj naj vam rečem za konec drugega kot to, da sem presrečna, ker so konjički na varnem, ker jih imajo posvojitelji radi in upam, da jim bodo ti naši rešenčki znali vrniti trud in skrb, ki jo vlagajo vanje.

HVALA VAM ŠTAJERSKI POSVOJITELJI!

 

Napišite komentar

Vaša elektronska pošta ne bo objavljena. Obvezna polja so označena z zvezdico *.